Srebrne medalje za Jovanu, Nikolu i Danila u Dubrovniku

Nikola Gušić, Danilo Pantić i Jovana Peković su izgubili finalne borbe na Evropskom kupu u Dubrovniku
793 pregleda 2 komentar(a)
Džudisti Crne Gore
Džudisti Crne Gore

Crnogorski džudisti osvojili su tri srebrne medalje na Evropskom kupu u Dubrovniku. Finalne borbe izgubili su Jovana Peković (-78 kg), Nikola Gušić (-81) i Danilo Pantić (-100).

Peković je do finala sve mečeve riješila iponom i to Leu Gobec iz Hrvatske, Holi Džons iz Velike Britanije i u polufinalu Petrunjelu Pavić iz Hrvatske, d abi u finalu na 27 sekundi do kraja ispustila prednost protivb Francuskinje Pjere Žili.

Gušić je bio bolji od Rusa Ajdamjana Tiulparova, Slovenca Aljaza Gostenčika, reporezentativnog kolege Nebojše Gardaševića i u polufinačlu protiv Dominika Sumpora iz Hrvatske. U finalu je bio bolji Milan Bunčić iz Srbije.

Pantić je do srebra povjeđivao Ante Baraća iz Hrvatske, Petra Ćirkovića iz Srbije i Šveđanina Emila Matssona. Bolji od Pantića u finalnom meču bio je Ukrajinac Anton Savitski.

Na korak do medalje i vrlo zapažen rezultat ostvarili su Marko Gušić i Nikola Gardašević u kategoriji do 73 kg, ostvarivši po tri pobjede i dva poraza, Zvezdan Đukić i Danilo Maraš u kategoriji do 100 kg, imali su po dvije pobjede i poraza.

Sedma mjesta zauzeli su Elma Ličina (-57) i Lazar Ćupić (-90).

Žensku reprezentaciju, predvođenu Nacionalnim selektorom, Jelenom Šutović, predstavljale su još i Ivana Nikolić, u kategoriji do 48 kg, Ivana Milović do 57 kg, Mirjana Milić i Ivana Šunjević do 63 kg i Jovana Nikić u kategoriji preko 78 kg, od kojih se u narednom periodu očekuje da dokažu svoj raskošan talenat.

- Prezadovoljan sam rezultatom, pogotovo ako se zna da je većini naših takmičara ovo bilo prvo takmičenje poslčije pola godine - kazao je selektor Dragan Šćepanović.

Bonus video: