Radošević na Trgu nezavisnosti protiv neporaženog Njemca

Radošević (34) je WBO šampion Evrope u supervelteru
786 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Radošević
Predrag Radošević
Ažurirano: 19.04.2019. 15:38h

Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević braniće 2. juna na podgoričkom Trgu nezavisnosti protiv Njemca Džame Saidija titulu profesionalnog prvaka Evrope u WBO verziji, saopšteno je iz njegovog štaba.

Radošević je šampionski pojas osvojio 8. decembra u Hamelnu pobjedom protiv Njemca Ronija Gabela.

Njegov protivnik, Džama Saidi je interkontinetalni IBF šampion, koji je u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere ostvario pobjede u svih 15 mečeva.

Radošević se zahvalio Glavnom gradu na podršci i pokroviteljstvu tog meča, navodeći da se nada da će pobjedom dobiti priliku da treći put boksuje za titulu prvaka svijeta.

„Svjestan sam težine meča koji me očekuje i mogu slobodno reći da je to jedan od najtežih do sada. Imam obavezu prema svim građanima Crne Gore i prema svojoj publici, a to nosi dodatno opterećenje u psihološkom smislu. Stoga, nastaviću da treniram u najboljem ritmu u mom matičnom klubu“ rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

On je pozvao sve ljubitelje boksa da 2. juna budu na Trgu nezavisnosti, navodeći da je uvjeren da će crnogorska publika u Podgorici te večeri imati šta da vidi.

„Zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem dijelu priprema. Siguran sam da ću i u narednih 40 dana, koliko je ostalo do meča, zajedno sa svojim trenerom Draganom Đuričkovićem, maksimalno odraditi trenažni proces i da ću u ringu, kao i do sada, pokazati svoje umijeće“, rekao je Radošević.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović kazao je da je gradska uprava sa zadovoljstvom donijela odluku da Glavni grad bude domaćin te sportske manifestacije i njen pokrovitelj.

On je naglasio da gradska uprava na taj način želi da da odlučujući doptinos ukupnoj organizaciji tog boks meč spektakla.

“Uprava grada je u dogovoru sa Radoševićem i njegovim timom donijela zajedničku odluku da lokacija meča bude Trg nezavisnosti. Radošević je dva puta bio najbolji sportista u Crnoj Gori predstavljajući hrabro, dostojanstveno i viteški svoju državu u ringu, pa je i logična odluka da upravo na Trgu nezavisnosti, čije ime nas podsjeća na vječnost naše države i velike zajedničke pobjede i proslave organizujemo tako važan spektakl” naglasio je Vešović.

Vešović je saopštio da je donešena i zajednička odluka da meč treba da posluži kao svojevrstan poklon svim građanima Podgorice i Crne Gore.

Radošević je na profesionalnom ringu ostvario 33 pobjede, a ima i dva poraza, oba u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

Bonus video: