Ljubav prema magičnom četvorouglu jača od svega - Drašković sa 53 godine izazvao velikog šampiona

Ratko Drašković će u 54. godini na megdan 45-godišnjem Vilijamsu kojeg je od pojasa Muhameda Alija dijelila jedna borba - poraz od Vitalija Klička u Las Vegasu
3136 pregleda 2 komentar(a)
Ratko Draskovic
Ratko Draskovic
Ažurirano: 21.04.2019. 15:22h

Nikšićanin Ratko Drašković u anale će boksa kao nevjerovatran entuzijasta. On će se u 54. godini boriti za titulu prvaka svijeta u WBU verziji. Tačno je da ta federacija ne pripada eliti profi boksa, ali njegov rival, Britanac Deni Vilijams jeste bio u svjetskom vrgu i uiz to je 13 godina mlađi od crnoporskog boksera.

A 27. aprila u njemačkom Augsburgu Drašković će nakon nešto više od godine ponovo osjetitzi čari magičnog četvorougla.

"N emogu dočekati taj meč, koji je više puta odlagan. Vilijams mi je stari dužnik, pošto me je u najbopkjim godinama spriječio da se vinem u svjetski vrh. On je samo tri mjeseca nakon što me je pobiejdio, nokautirao slavnog MNajka Tajsona, ali ga je od najprestižnijeg šampionskog pojasa, spriječio sjajni Uklrajinac Vitalij Kličko - kazao je Drašković, koji je u fabruaru anbpunio 53 godine.

On je taj pojas prvaka sviejhta u WBU osvojioo prošle gopdine, al,i je bio spriječen da ga brani u prdviđenom roku pa mu ga je komisija WBU oduzela. Draškjović, ipak, ne odustaje u želji d ase oprostio kao šampion.

"Biću spreman za 12 rundi velike borbe, zahvaljujući mojim trenerima is ponzortima koji su mi omogućili 38 godina karijere. I bez obzira na ishod meča sa Vilijamsom, neću s eoprostiti borbom pčrotiv njega, mad aću svakako uskoro odboksovati posljednji meč", zaklkmjučio je Drašković.

On u orofi ringu ima skor od 35 pobjeda, 12 poraza i dva remija, a Vilijams je uz 53 pobjede doživio 26 poraza. Vilčijams je slavio u posljendjih pet mečeva, Drašković u dva prethodna.

Njihov prthodni meč, prije tačno 15 godina dobio je Vilijams prekidom, tad akao prvak Britanije i sa skorom od 29 pobjeda i samo tri poraza.

Inače su mečevi sa britancima i obilježili Draškovićevu karijeru, a BBC je čak nekoliko puta reprizirao okršaj Draškovića sa olimpijskim pobjednikom Odlijem Harisonom, koji je u sjajnoj borbi za malo bio bolji...

Bonus video: