Potvrđena dominacija: Budvi titula i dupla kruna

905 pregleda 0 komentar(a)
OK Budva, Foto: OSCG
OK Budva, Foto: OSCG
Ažurirano: 21.04.2019. 19:56h

Mnogi će reći da se odbojkaška titula vratila kući, ne bez razloga - Budva je novi šampion Crne Gore, pošto je u finalnoj seriji plej-ofa, više nego zasluženo, savladala Budućnost Capital Plazu sa 3-0 u pobjedama.

Budvani su večeras u trećem meču finala slavili 3:0 (25:21, 25:15, 25:20) i više nego zasluženo osvojili šampionski pehar, ujedno i duplu krunu, jer su izabranici Vladimira Vasovića osvojili i Kup Crne Gore.

Budva je u tri finalna meča protiv Budućnosti izgubila samo jedan set, i to u Podgorici. Podgoričani su u finalu odigrali znatno slabije nego u polufinalu protiv Jedinstva, umnogome i zbog kvalitetne igre Budve, posebno na servisu.

Što se trećeg duela tiče, najneizvjesniji je bio prvi set, i to do 15:15, kada je Budva, nakon asa Imamure i bloka Jocića stigla do prednosti od 18:15. Priprijetila je Budućnost na 19:18, imala i kontru za izjednačenja, ali je Jocić izblokirao Pavićevića, a nakon bloka Zvicera i asa Jocića, Budva je stigla do nedostižne prednosti od 22:18...

Budva je odmah na startu drugog seta povela 4:1, Budućnost je držala priključak do 9:7, ali je onda potpuno pala, na servis Imamure domaćin je serijom 5:0 stigao do vođstva od 14:7, kada je i set odlučen.

U trećem setu je Budućnost odolijevala samo na početku (4:4), a onda je Budva sa tri uzastopna poena povela 7:4, a serijom 5:0 nešto kasnije i 12:5. Uspjeli su Podgoričani da priđu na 18:15, ali je Budva odgovorila sa tri uzastopna poena za vođstvo od 21:15, kada je bilo jasno da će titula pripasti Budvi.

Računajući prvenstvo i Kup, Budva je ove sezone u 18 mečeva doživjela samo jedan poraz (u Bijelom Polju od Jedinstva koje je u prethodne dvije godine uzelo dvije duple krune), što znači da je klub koji je osnovan prošlog ljeta, sa potpuno novim igračkim kadrom i novim trenerom, na dominantan način došao do oba trofeja.

Budvani su oba trofeja u finišu sezone osvojili bez povrijeđenog kapitena i prvog korektora Jovana Delića, kome je šampionski pehar uručio predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

Budva je, tako, uspješno započela svoju novu odbojkašku eru, ali je, suštinski, to nastavak dominacije odbojke iz metropole crnogorskog turizma, koja je prekinuta prije tri godine, kada je Jedinstvo iskoristilo kulminaciju problema u bivšoj Budvanskoj rivijeri, najtrofejnijeg crnogorskog odbojkaškog kluba, koji je prije dvije godine i ugašen zbog nagomilanih finansijskih dugova...

Budva - Budućnost Capital Plaza 3:0 (25:21, 25:15, 25:20)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 680. Sudije: Milorad Delić (Budva), Sonja Simonovska (Bar).

Budva: Angelovski (libero 1), Bojić, Delić, Lečić, Radonić 1, Imamura 4, Zvicer 9, Jocić 5, Didović 14, Urtado 11, Jevtović (libero 2), Milić 8.

Budućnost Capital Plaza: Dubak, Ristić 9, N. Radović (libero), Peruničić 5, Oković 2, Hadžisalihović 1, Lečić, Jelić 2, Milić 4, Jovović 2, B. Radović, Pavićević 7.

Bonus video: