PREDSJEDNIK VLADE NA ČELU POČASNOG ODBORA

Igre malih zemalja: Sportski spektakl i promocija Crne Gore

"Igre malih zemalja Evrope 2019, bile organizovane na najvišem nivou i iskorišćene za promociju Crne Gore kao stabilne države i prestižne investicione i turističke destinacije", zaključeno je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković
782 pregleda 0 komentar(a)
Igre malih zemalja
Igre malih zemalja

Vlada, Glavni grad, Prijestonica Cetinje, opštine Budva, Bar i Tivat i nadležni državni organi preduzimaju sve kako bi 18. Igre malih zemalja Evrope 2019, bile organizovane na najvišem nivou, zaključeno je na prvoj sjednici Počasnog odbora Igara.

Igre malih zemalja Evrope biće održane u Crnoj Gori od 27. maja do 1. juna.

"Vlada, Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i opštine Budva, Bar i Tivat, i nadležni državni organi preduzimaju sve kako bi 18. Igre malih zemalja Evrope 2019, bile organizovane na najvišem nivou i iskorišćene za promociju Crne Gore kao stabilne države i prestižne investicione i turističke destinacije", zaključeno je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Iz Vlade je saopšteno da su gradonačelnici i predsjednici opština u kojima će biti održane igre informisali Odbor o pripremama infrastrukture za održavanje igara, prepoznajući značaj takmičenja koje će okupiti više od hiljadu sportista i još toliko pratećeg osoblja.

Oni su saopštili da su spremni da finansijski doprinesu manifestaciji izdvajanjem budžetskih sredstava pored 605 hiljada eura, sa koliko je Vlada podržala manifestaciju i na taj način će u potpunosti biti zatvorena finansijska konstrukcija Igara.

Počasni odbor je pozvao javna preduzeća i druge sponzore da u granicama mogućnosti podrže takmičenje i time doprinesu daljoj afirmaciji Crne Gore.

„Igre nemaju samo sportski značaj, već, s obzirom da ih čine male, ali uspješne zemlje Evropske unije i da iza njih stoje renomirane sportske organizacije, ovo je prava prilika da se Crna Gora na kvalitetan način još jedanput predstavi svijetu i potvrdi svoja ekonomska, politička i sportska opredjeljenja“, rekao je Marković.

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje ispunjavaju uslov da imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino.

Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.