Dva trofeja za osam mjeseci postojanja

Novi odbojkaški klub iz Budve u prvoj sezoni na dominantan način osvojio oba trofeja na domaćoj sceni
310 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve, Foto: OK Budva
Odbojkaši Budve, Foto: OK Budva

Ni mlađeg kluba, ni više trofeja. Ovako bi se u najkraćem mogao opisati Odbojkaški klub Budva, koji je osnovan prije nepunih osam mjeseci, a već je u vitrine smjestio dva trofeja, titulu i Kup Crne Gore.

Budvani su do duple krune, u sezoni u kojoj su doživjeli samo jedan poraz u 18 mečeva na dva fronta, došli sa potpuno novim timom, novih 12 igrača, te novim trenerom, Vladimirom Vasovićem.

Bivši trener i igrač Partizana, nekadašnji odbojkaš Budućnosti, uspio je da sklopi sve kockice i zajedno sa svima u klubu, vrati trofeje u grad koji ih je najviše osvojio u našoj odbojci do gašenja bivše Budvanske rivijere, prije dvije godine...

"Nije uobičajeno da tako mlad klub odmah osvoji trofeje, kao što ni dovođenje dobrih igrača ne garantuje da će na kraju da sve bude kako treba. Pored svega dobrog što je bilo u klubu, koji je dobro organizovan, stabilan, koji ima dobre uslove za rad, i svih nas koji smo bili maksimalno angažovani, moram priznati da je bilo i mnogo sreće tokom sezone, da se neke stvari odvijaju kako se odvijaju, i da sve ispadne dobro. Pored truda i rada, sreća je, dakle, bila veliki faktor ove godine, i sa te strane smo bili dosta potpomognuti", ističe za „Vijesti“ Vladimir Vasović.

Skup dobrih igrača ne znači ništa ako se ne napravi tim i dobra hemija, što je Budva, definitivno, imala ove sezone.

"Momci su ti koji su na terenu, i oni sprovode naše ideje i zamisli, stvari koje radimo tokom nedjelje. Bio je dobar odabir igrača, ali bez obzira na broj igrača koje smo doveli, ti igrači su, jednostavno, mnogo napredovali tokom godine. Kad uporedim početak i kraj sezone, neki su neprepoznatljivi u pozitivnom smislu, i to je zasluga čitavog kluba", skromno dodaje Vasović.

Vasović ne želi da izdvaja nijednog pojedinca (u finalima zbog povrede prsta nije mogao da računa na kapitena Jovana Delića), jer je, kako kaže, „odbojka kolektivni sport“, a „pored momaka koji su činili okosnicu čitave sezone i bili prva postava, ogromna je zasluga i svih ostalih momaka koji su dali ogroman doprinos na treningu, da to izgleda kako je izgledalo“.

"A na kraju je to izgledalo kao jedna ozbiljna ekipa, koja zna šta radi i koja je imala jasan cilj".

Budva je dominirala čitave sezone, a u finalu Kupa protiv Jedinstva (3:0) i finalu plej-ofa protiv Budućnosti Capital Plaze (3-0 u pobjedama, uz jedan izgubljen set) protivnicima, jednostavno, nije pružila šansu da se nadaju uspjehu.

"Iskreno, nisam očekivao takva finala. U Kupu, Jedinstvo je odigralo jednu od najboljih utakmica ove godine i žao mi je što nisu bili u najjačem sastavu, jer je Šuljagić bio bolestan, a sa njim bi kvalitet igre Bjelopoljaca i same utakmice bio veći. Što se tiče finala plej-ofa, puno više sam očekivao od Budućnosti, bez obzira što su mlad tim. Nekako su mi bolje izgledali tokom sezone, mnogo smo teže igrali sa njima u prethodnim utakmicama, dok nam je u finalu bilo mnogo jednostavnije".

Sad treba napraviti dobar plan i program za klub

Vasoviću je istekao jednogodišnji ugovor. Još nije obavio razgovor o eventualnom nastavku saradnje.

"Ja sam zadovoljan godinom. Vidjećemo, nadam se, ovih dana šta i kako dalje. Sad treba napraviti dobar plan i program za ono što slijedi za klub. Još nismo pričali o tim stvarima, tokom sezone smo bili fokusirani na tekuće stvari, pa smo tu priču ostavili za kraj sezone. Nadam se da ćemo ovih dana pričati na tu temu i vidjeti kakve si ambicije i želje kluba, a onda u sklopu sa tim praviti dalje planove", zaključio je Vasović.

Bonus video: