Uprava za inspekcijske poslove izbrisala dva bokserska kluba zbog nepotpune dokumentacije

1107 pregleda 0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Privatna arhiva
Boško Drašković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.04.2019. 00:06h

Uprava za inspekcijske poslove izdala je rješenje o brisanju dva kluba jer zbog nepotpune dokumentacije nijesu mogli ući u proceduru za preregistraciju i naložila Bokserskom savezu da izabere nove organe upravljanja.

Navodi se da je inicijativu Upravi za inspekcijske poslove, Odsjeku za inspekciju za prosvjetu i sport za inspekcijski nadzor u Bokserskom savezu poslao selektor Boško Drašković.

On je precizirao da je inicijativu zatražio zbog potvrda izdatih klubovima Šampion i R-Montenegro, u kojima se navodi da ti klubovi učestvuju u sistemu takmičenja koje organizuje Bokserski savez.

„Utvrđeno je da potvrde izdate klubovima Šampion i R-Montenegro nijesu u skladu sa takmičarskom evidencijom Saveza i da je Savez povrijedio član 40 stav 7 Zakona o sportu. Inspektor je ukazao Savezu da u roku od tri dana od dana prijema zapisnika izbriše iz evidencije članova Šampion i R-Montenegro. Ukazano da je Savez obavezan da u budućem radu vodi evidenciju koja je propisana Zakonom o sportu", piše u saopštenju Draškovića.

On je naglasio da je Savez zbog navedenih prekršaja kažnjen sa 1.000 eura za pravno lice i prekršajnim nalogom odgovornom licu na iznos od 60 eura.

„Na osnovu prekrsajnih naloga, kazni i nepravilnosti pri nevođenju evidencije pozivam na odgovornost odgovorna lica, a dokazi i uredbe ukazuju da je rukovodstvo saveza preregistracijom ta dva kluba željelo steći većinu u Skupštini“, piše u saopštenju.

On smatra da se tim rješenjem otvaraju novi inspekcijski postupci.

"Posljednja Skupština na kojoj su učestvovali obrisani klubovi je neustavna, pa Statut koji je bio na dnevnom redu nije usvojen, a time rok za njegovo usvajanje odavno istekao. Ponovno moraju biti birani organi upravljanja. Generalni sekretar zbog načinjene štete i zloupotrebe službenog položaja pri izdavanju neistinite i falsifikovane dokumentacije mora biti razriješen sa funkcije“, piše u saopštenju Draškovića.

Bonus video: