Zenović: Želimo da Budvu vratimo i u Evropu

Sportski direktor OK Budva za “Vijesti” govori o duploj kruni i planovima za budućnost
555 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Zenović, Foto: Privatna arhiva
Nemanja Zenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.04.2019. 12:24h

Osvajanjem duple krune, Odbojkaški klub Budva je na najljepši i nevjerovatan način obilježio prvu godinu postojanja. Ujedno, vratio je trofeje u grad koji je, svakako, bio navikao na odbojkaške pehare sve do gašenja Budvanske rivijere, prije dvije godine.

Izabranici Vladimira Vasovića su sezonu završili sa 17 pobjeda i jednim porazom, uz svega sedam izgubljenih setova...

"Napravili smo veliki uspjeh za veoma kratko vrijeme. Nije bilo lako poslije pauze od dvije godine da se stvari vrate na svoje mjesto. Veliki trud i rad je uložen u sve ovo, od početka smo napravili dobru atmosferu u klubu, nakon toga i na terenu. Za nepunih osam mjeseci formirana je prva ekipa i omladinski pogon, klub funkcioniše nesmetano, sve obaveze se izmiruju u predviđenim rokovima, tako da smo svi u klubu ponosni na rezultat koji smo napravili", kaže za “Vijesti” Nemanja Zenović, sportski direktor Budve.

Pred Budvanima je kratka pauza i prilika da se proslavi uspjeh.

"A onda krećemo sa planovima za narednu sezonu. Izborili smo plasman u Evropu, što nas sve jako raduje i potrudićemo se kao što smo vratili duplu krunu u Budvu, da isto tako pokušamo vratiti evropske utakmice kao što je to nekada bilo. Ovaj grad to zaslužuje, i to se pokazalo kroz ovu sezonu, gdje smo imali jednu jako lijepu atmosferu na tribinama u derbijima protiv Budućnosti i Jedinstva. Zahvalio bih se svim sponzorima na podršci koju su nam pružili kao i našem osnivaču, Opštini Budva koja nas neizmjerno podržava sa ciljem da se Budvi vrati stari sjaj najtrofejnijeg sporta u našem gradu", dodao je Zenović.

Bonus video: