Trka na Podima otvara sezonu brdskih staza

Trka će okupiti, tradicionalno, najbolje vozače Crne Gore, a učešće je najavilo oko 50 takmičara, među kojima su u značajnom broju nosioci šampionskih titula
598 pregleda 0 komentar(a)
Brdska trka na Podima održaće se 11. i 12. maja
Brdska trka na Podima održaće se 11. i 12. maja
Ažurirano: 25.04.2019. 15:05h

Brdska trka BAT Podi - Herceg Novi 2019, u organizaciji Auto-moto sportskog kluba PODI - Herceg Novi, održaće se 11. i 12. maja na Podima, kojom se i zvanično otvara predstojeća sezona brdskih trka.

Trka će okupiti, tradicionalno, najbolje vozače Crne Gore, a učešće je najavilo oko 50 takmičara, među kojima su u značajnom broju nosioci šampionskih titula.

"Pripreme za predstojeću trku su veoma zahtjevne, od pripreme staze, preko tehničke i cjelokupne organizacije, kako bismo na kavlitetan način realizovali trku. Potrudili smo se da vozačima obezbijedimo sve uslove za postizanje vrhunskih rezultata, kao i maksimalnu sigurnost kako za njih tako i za publiku, koju očekujemo, i ove godine, u velikom broju", kazao je direktor trke Božidar Boško Radović.

Takmičarska staza je duga četiri kilometra i 400 metara, a voziće se od Poda do raskrsnice na Kameno.

Termini trke na stazi Podi su 11. i 12. maj, tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za 10. maj, a vanredni tehnički pregled 11. maja.

Kako je saopšteno, brdsku trku uživo će prenositi MNE Sport, a satnica takmičenja biće naknadno objavljena.

BAT Podi - Herceg Novi 2019 organizuje se uz pokroviteljstvo Opštine Herceg Novi, TO Herceg Novi, kao i sponzorstva brojnih kompanija i pojedinaca, zaljubljenika u auto sport.

Kalendar takmičenja za 2019. godinu: Podi - Herceg Novi 11.- 12. maj, Kotor 1.- 2.jun, Glava Zete 22.- 23.jun, Lovćen 5. - 6.jul, Pljevlja 24.- 25. avgust i Dubrovnik 5. - 6. oktobar.

Bonus video: