BALKANSKO PRVENSTVO U ČAČKU

Kata timovima srebrna i bronzana medalja

211 pregleda 0 komentar(a)
Kata timovi Crne Gore
Kata timovi Crne Gore
Ažurirano: 27.04.2019. 16:45h

Ženski kata tim karate reprezentacije Crne Gore osvojio je srebrnu, dok je muškom timu pripala bronzana medalja na seniorskom prvenstvu Balkana u Čačku.

Ženski kata tim, u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Mila Mraković, u finalnom meču poražen je od Srbije (24,68 – 24,2).

Trio crnogorske reprezentacije u polufinalu pobijedio je Tursku (24,14-23:66).

Članica srebrnog tima, Roganović kazala je da je zadovoljna rezultatom i osvojenom medaljom.

“Medalja dobija na značaju ako se ima u vidu da smo mlad tim i da prvi put nastupamo zajedno na Balkanskom prvenstvu. Rezultat iz Čačka biće nam motiv više da nastavimo da radimo, kako bi osvajali medalje i na značajnijim takmičenjima u konkurenciji seniora”, kazala je Roganovićeva.

Podmlađeni muški tim u polufinalnom meču poražen je od Turske (24,68:24,06)

Plasmanom u polufinale Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Danilo Petrović obezbijedili su bronzano odličje.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da je Balkansko prvenstvo bilo prilika da ukaže šansu mlađim takmičarima, koji su u Čačku debitovali u seniorskoj konkurenciji.

“Cilj nam je bio da vidimo sa kakvim kvalitetom raspolažemo i da mladi takmičari imaju što više mečeva u seniorskoj konkurenciji. Sa tri medalje u katama mogu biti zadovoljan, takmičari su dali sve od sebe. Nadam se da je ovo generacija polako može da se priključuje seniorskoj slekciji i da ostvaruje dobre rezultate”, kazao je Bukilić.

Crnogorska karate nastup je završila sa četiri medalje - po jednom zlatnom i srebrnom i dvije bronzane.

Zlatnu medalju juče je osvojio Almir Cecunjanin u borbama (preko 84), dok je bronzana bila Jovana Marić u katama.

Predsjednik Tehničkog komiteta Vojin Dulović kazao je da je crnogorska reprezentacija sa podmlađenom ekipom napravila dobar rezultat.

“Bilans od četiri medalje je zadovoljavajući, iako smo, da je splet okolnosti bio drugačiji, možda mogli i bolje da prođemo. Šampionat je bio dobar test za mlađe takmičare, koje u oktobru očekuje Svjetsko prvenstvo. Bila je prilika da vide gdje su u odnosu na konkurenciju”, kazao je Dulović.

On je istakao da je Kongres Balkanske karate federacije pionirsko takmičenje dodijelio Srbiji, kadeti, juniori i mlađi seniori nadmetaće se u Hrvatskoj, a seniori u Albaniji.

Crnogorski karate u Čačku predstavljali su i sudije Miodrag Radunović, Dragan Ćirović i Toko Raičević.

Šampionat Balkana u Čačku okupio je oko 300 takmičara iz 11 država.

Naredne godine najbolji seniori Balkana okupiće se u Tirani.

Preporučujemo za Vas