Mega borba u Las Vegasu: Džejkobs prijeti Kanelu

“T-mobile arena” u Las Vegasu u noći između subote i nedjelje biće poprište velikog okršaja
1048 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjerenja pred meč Alvares - Džejkobs, Foto: USA TODAY Sports
Sa mjerenja pred meč Alvares - Džejkobs, Foto: USA TODAY Sports
Ažurirano: 04.05.2019. 14:14h

Jedan od najpopularnijih boksera današnjice, Meksikanac Saul Kanelo Alvares braniće titule srednje kategorije u WBC i WBA verziji i pokušati da se domogne i IBF pojasa koji je u vlasništvu rivala, Amerikanca Danijela Džejkobsa.

“T-mobile arena” u Las Vegasu u noći između subote i nedjelje biće poprište velikog okršaja, a zbog izazova sjajnog Amerikanca Džejkobsa, Kanelo se vratio u srednju kategoriju iako je u prethodnom meču osvojio IBF titulu u supersrednjoj.

Varnice su počele na mjerenju, rivale su morali da razdvajaju ljudi iz obezbjeđenja i stručnih štabova.

Kanelo ima 51 pobjedu, poraz i dva remija u profi ringu.

- U potpunosti sam spreman za meč. Spreman sam da pišem nove stranice istorije boksa. Boksujem različitim stilovima i spreman sam da odgovorim bilo kojoj taktici kojoj pribjegne Džejkobs.U boksu se svašta dešava, pa i nokauti. E, ja sam spreman da ako treba dobijem borbu i nokautom. I uopšte me ne brine što je znatno viši i krupniji od mene, jer meni ne nedostaje iskustva i znanja da učinim da to i ne bude prednost - samouvjeren je 28-godišnji Kanelo.

Četiri godine stariji i devet centimetara viši Džejkobs nije se uplašio riječi Kanela. Naprotiv!

- Obećavam šou! Jedva čekam borbu, tačnije mega borbu i sjajno se osjećam zbog toga. To je šansa moje karijere, i prilika da pokažem da sam najbolji srednjaš današnjice. U ringu neće nedostajati ničega, biće to vatromet, umjetnost, vještina, hrabrost, istrajnost... Nije moja prednost samo visina, pokazaću i intelekt, a u zenitu sam forme i prvi sam Kanelov rival još od 2013. godine, koji na vrhuncu karijere boksuje sa njim. Prethodni rival u top formi bio mu je Flojd Mejveder Džunior i izgubio je - naglasio je Džejkobs, koji ima 35 pobjeda i dva profi poraza, posljednji od Kazahstanca Genadija Golovkina 2016. godine.

- Golovkin je u prvom meču razbio i Kanela, ali su sudije bodovale neriješeno. I u revanšu je Golovkin zaslužio makar remi, ali sudije su stalno na strani Alvaresa. Sjetite se da i pored ogromne dominacije Mejvedera Džuniora, jedan od sudije je bodovao neriješeno. Džejkobs, dakle, može slaviti samo nokautom, jer sudije drugačije neće dozvoliti. A Džejkobs je izdržao žestok nokdaun, ali se vratio i odličnim krošeima doveo meč do kraja sa Golovkinom. On ima klasu da se suprotstavi svakom bokseru - smatra Maks Kelerman, komentator ESPN-a

Bonus video: