Crnogorski ragbisti savladali Tiranu

To je Južnoj regiji bila prva utakmica u Balkanskoj ligi po pravilima ragbija 13, a ako u junu pobijedi Vitez iz Bosne i Hercegovine ostvariće plasman u plej-of
394 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa meča u Tirani, Foto: Balkanska liga 13
Detalj sa meča u Tirani, Foto: Balkanska liga 13

Crnogorski ragbi tim Južna regija pobijedio je u nedjelju Tiranu rezultatom 12:8.

To je Južnoj regiji bila prva utakmica u Balkanskoj ligi po pravilima ragbija 13, a ako u junu pobijedi Vitez iz Bosne i Hercegovine ostvariće plasman u plej-of.

Utakmica u glavnom gradu Albanije je odigrana po jakom pljusku i lošem terenu, a prva je do vođstva stigla Tirana u 25. minutu esejom za 4:0.

Devet minuta kasnije uslijedio je uspješan napad Južne regije i Vladan Kikanović je postigao esej za izjednačenja, a onda su gosti bili uspješni u pretvaranju i stigli do vođstva 6:4. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom dijelu utakmice, Tirana je opet povela u 68. minutu (8:6), ali to je kratko trajalo, jer je Južna regija u 73. esejom Marka Andrića i uspješnim pretvaranjem preokrenula - 12:8.

Ostatak utakmice protekao je u inicijativi igrača Južne regije, koji su imali još dvije prilike da postignu esej, ali su ih domaćini zaustavljali na samoj esej liniji.

Ovo je bila prva zvanična utakmica Južne regije u Balkanskoj ligi koja se igra po pravilima ragbija 13. Crnogorski timovi do sada su se takmičili u ragbiju 15 i 7.

Bonus video: