PROFESIONALNI BOKS

Peđa Radošević i neporaženi Saidi boriće se za dva pojasa u Podgorici

Džama Saidi je vlasnik IBF pojasa prvaka Evrope u supevelteru, Podgoričanin Radošević ima pojas iste važnosti u WBO verziji
1707 pregleda 0 komentar(a)
Radošević i Saidi
Radošević i Saidi
Ažurirano: 10.05.2019. 22:01h

Profesionalni prvak Evrope u WBO verziji, Predrag Radošević, ali i vlasnik pojasa iste vrijednosti u supervelteru IBF federacije, Njemac Džama Saidi, danas su u podgoričkom "Delta sitiju" imali prvu prezentaciju međusobnog okršaja, zakazanog za 2. jun na Trgu nezavisnosti.

Nakon što su predstavnici promoterskih kuća, Radoševićeve "Kety Box Promotion" Redžo Dedeić i Markus Saufert, koji brine o Saidijevoj karijeri, potpisali ugovore o borbi za dva pojasa po preporukama WBO i IBF federacija, dva borca su umijeće predstavili u ringu postavljenom u "Delta sitiju".

Prvo je to uradio njemački bokser koji ima maksimalan skor u profi ringu od 15 pobjeda.

- Uvjeren sam da ću u Podgorici 2. juna zabilježiti i 16. trijumf i da ću oba šampionska pojasa prvaka Evrope odnijeti u Nejmačku - sa puno optimizma je naglasio 25-godišnji Saidi.

Potom je i Radošević, uz aplauze brojnih poklonika odradio prezentaciju u improvizovanom ringu.

- Sve što imam i znam pokazaću u ringu na Trgu nezavisnosti pred svojim sugrađanima. Pripreme teku odlično u klubu u kojem sam ponikao, BK Podgorica sa trenerom Draganom Đuričkovićem - bio je kratak i devet godina stariji Radošević.

On je u profi ringu slavio 34 puta uz dva poraza.

Predstavnici pokrovitelja, Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice, naglasili su da su više nego zadovoljni dosadašnjim aktivnostima vezanim za bokserski događaj.

Oni su uputili poziv ljubiteljima boksa i privrednim subjektima u doprinosu u zatvaranju finasijske konstrukcije bokserske revije i glavne borbe - meča za dvije titule.