Janović: Crnogorski sport raste sa djecom

"Berane je, nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u tom gradu, grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, kazao je Janović
345 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Školski sport mora biti njegovan i promovisan, a njegovim razvojom razvija se takmičarski duh i budi ono najbolje u djeci, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Ministar Janović prisustvovao je danas u Beranama završnom turniru Kupa osnovnih škola u odbojci za djevojčice šestog i sedmog razreda.

Janović je kazao da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet i što ove godine ima primjetno više djece nego prošle.

"Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci", rekao je Janović.

On je naglasio da ga raduje da je ove godine finale Kupa u odbojci igrano u Beranama, navodeći da se time pokazuje da se i u tom segmentu vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti.

"Berane je, nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u tom gradu, grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, zaključio je Janović.

On je na finalu Kupa uručio plakete partnerima u tom projektu.

Plakete su dobili direktori Monteputa Jonuz Mujević, Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i Mikrofinansijske institucije Monte Credit Svetlana Roganović, kao i predsjednici Odbojkaškog saveza Cvetko Pajković i Rukometnog saveza Petar Kapisoda, kao i predstavnik Fudbalskog saveza Amil Gerina za pomoć u realizaciji takmičenja.

Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza Budimir Vukićević.

Učesnicama završnog turnira uručene su i lopte.

Bonus video: