Bez medalje prvog takmičarskog dana

Najbolji rezultat ostvario je Almir Cecunjanin, koji je zaustavljen u četvrtom kolu
250 pregleda 0 komentar(a)
Almir Cecunjanin
Almir Cecunjanin

Crnogorski karatisti bez medalje završili su prvi takmičarski dan turnira Serije A u Istanbulu.

Najbolji rezultat ostvario je Almir Cecunjanin, koji je zaustavljen u četvrtom kolu.

Član Budućnosti u prvom kolu kategorije preko 84 kilograma pobijedio je Holanđanina Morena Šeparda sudijskim izjašnjavanjem (0:0).

U naredne dvije runde eliminisao je Iranca Amina Rezaija 3:1 i Bosanca Benjamina NUrkića 6:0, dok je u četvrtom kolu izgubio od Rusa Ivana Alferova 1:0.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Gvadalahari, Nikola Malović nastup je završio u trećem kolu kategorije do 84 kilograma.

Član Onogošta bio je slobodan na startu takmičenja, u drugom savladao je Tamazija Gočelašvilija iz Gruzije 2:0, dok je u trećem izgubio od Iranca Zabiholaha Poršaba 4:2.

U istoj kategoriji, član Omladinca Vuk Popović bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom kolu izgubio je od Makedonca Berata Jakupija 2:0.

Njegov klupski drug Ilija Radonjić u prvom kolu pobijedio je Soraba Jarahmadija iz Irana 5:2, dok je u drugom izgubio od Mađara Danijela Đorđija 2:0

U konkurenciji kata, Vladimir Mijač i Mijat Vojvodić izborili su plasman u drugu rundu takmičenja, dok je debitant na velikim takmičenjima Dušan Petrović nastup završio u prvoj fazi.

Mijač je sa 23,4 boda kao trećeplasirani izborio drugu fazu, u kojoj je bio sedmi sa 22,86 bodova

Vojvodić se kao trećeplasirani sa 23,12 bodova plasirao u narednu rundu takmičenja, gdje je završio ka šesti sa 23,14 boda.

Petrović bio peti u prvoj fazi takmičenja sa 23,26 bodova.

Član Omladinca u Istanbulu odradio je prvi turnir Serije A.

Karatista Bara, Kenan Nikočević zbog problema sa pasošem nije otputovao za Tursku.

Sjutra, drugog takmičarskog dana na tatamiće ostali crnogorski karatisti.

U katama nastupiće Biserka Radulović, a u borbama Marina Raković (do 68), Vasilisa Bujić (preko 68), Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Damir Čolović (do 67) i Stefan Gojčević (do 75).

Bonus video: