Marina Raković u finalu, Hodžić zaustavljen u 4. kolu

Rakovićeva je danas u polufinalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedila srebrnu sa Evropskog prvenstva iz Gvadalahare, Elenu Kirići iz Švajcarske 4:0
363 pregleda 0 komentar(a)
Marina Raković
Marina Raković
Ažurirano: 18.05.2019. 17:49h

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković plasirala se u finale, dok je Mario Hodžić zaustavljen u četvrtom kolu turnira serije A u Istanbulu.

Rakovićeva je danas u polufinalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedila srebrnu sa Evropskog prvenstva iz Gvadalahare, Elenu Kirići iz Švajcarske 4:0.

Članica Omladinca na putu do finala pobijedila je i Peruanku Gabrijelu Lopez 5:0, Jordanku Hudu Džaber 3:0, Andrijanu Vasović iz Srbije 4:0, Francuskinju Lusi Haž (2:2) i nekadašnju svjetsku šampionku Alisu Bušinger 1:0.

Protivnica u nedjeljnom finalu bili joj zvanična svjetska šampionka, Irina Zaretska iz Azerbejdžana.

Rakovićeva je kazala da je turnir u Istanbulu izuzetno kvalitetan i da je okupio sve najbolje takmičare svijeta.

"Sve najbolje takmičarke sa svjetske WKF liste bile su mi u grupi, ali bila sam sigurna u sebe da mogu sve da ih pobijedim. I rezultat je došao, ali nije još kraj. Ostao je još jedan meč i to onaj najvažniji. Daću sve od sebe da odradim najbolje što mogu. Najbitnije mi je da sam pobijedila svjetsku prvakinju Alisu Bušinger i evropsku prvakinju Elenu Kirići dva put za redom u Dubaiju i Istanbulu", kazala je Raković agenciji MINA.

Ona je istakla da je zadovoljna nastupom u Istanbulu, navodeći da je teško ostvariti dobar rezultat u predolimpijskoj olimpijskoj godini.

"Svi se dobro spremaju i sad se radi najbolji karate. Želim da se zahvalim Cedisu, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Ministarstvu sporta, Karate savezu, mom klubu Omladinac i treneru i selektoru Žarku Rakoviću", kazala je Raković.

Finalni meč na programu je sjutra u 17 sati.

Srebrni sa Evropskog prvenstva u Gvadalahari, Mario Hodžić u prvom kategorije do 67 kilograma eliminisao je Ikboljona Uzakova iz Uzbekistana 5:2, u drugom Iranca Abdolaha Valadija 5:1, a u trećem sudijskim izjašnjavanjem Jihvana Lija iz Južne Koreje 0:0.

U četvrtrom kolu diskutabilnom sudijskom odlukom izgubio je od Engleza Džordana Tomasa 5:4.

U istoj kategoriji Damir Čolović u prvom kolu izgubio je od Albanca Đina Toljija 3:1.

Uspješan na startu bio je Nenad Dulović do 60 kilograma protiv Španca Matijasa Garsiju Gomeza 3:1, dok je u drugom izgubio od Belgijanca Jasina Buharufa 7:2.

U katama, Biserka Radulović zaustavljena je u prvom krugu, nakon što je sa 23,14 bodova završila kao petoplasirana u grupi.

Bonus video: