Brdska trka Kotor - Trojica 1. i 2. juna

Trka je odavno prevazišla lokalni karakter, pa očekujemo da će Kotor posjetiti nekoliko hiljada ljudi - kaže direktor trke Nenad Bukilica
485 pregleda 0 komentar(a)
Trka Kotor - Trojica boduje se za prvenstvo FIA
Trka Kotor - Trojica boduje se za prvenstvo FIA

Međunarodna brdska auto-trka Kotor - Trojica (MBAT Kotor 2019 - “Memorijal Tripo Bukilica”) održaće se 1. i 2. juna u organizaciji Auto-moto sportskog kluba Kotor.

Trka se boduje za prvenstvo FIA Centralno evropske zone (CEZ), Hrvatske, kao i za šampionat auto-moto sportskih klubova Crne Gore. Direktor ovogodišnje međunarodne trke je Nenad Bukilica, a zamjenici su Mato Sebalj i Dubravko Ćikor iz Hrvatske.

Bukilica kaže da se očekuju preko 100 vozača iz Crne Gore i regiona.

"Kao i svake godine, najveća pažnja je posvećena sigurnosti, kako vozača tako i publike, uvažavajući sve postavljene i zahtjevne standarde. U organizaciji same trke učestvuje preko 200 ljudi. S obzirom na to da je trka, odavno, prevazišla lokalni karakter, očekujemo da će i ovaj put Kotor posjetiti nekoliko hiljada ljubitelja auto-sporta", naglasio je Bukilica.

Ni predstojeća trka neće proteći bez učešća legendarnog šampiona Željka-Bata Banićevića.

"Zbog specifične situacije u kotorskoj Opštini, izostala nam je značajna pomoć, te dominantno našim vlastitim resursima činimo sve da očuvamo kontinuitet onoga što smo decenijama stvarali. Naročitu zahvalnost dugujemo Ministarstvu sporta na čelu sa ministrom Janovićem, koje je u ovako složenoj situaciji odlučilo da značajnim dijelom bude pokrovitelj događaja, važnog, ne samo za grad Kotor već i za državu Crnu Goru", istakao je Banićević.

Prva trening vožnja je u subotu 1. juna podne, a druga je zakazana 30 minuta nakon završetka prve.

U nedjelju, nakon svečanog otvaranja, prva trka vozi se u 11 sati, a druga 30 minuta kasnije.

Bonus video: