Gojko Ćuk: Sve zavisi od nas

Srednji bloker odbojkaške reprezentacije za “Vijesti” govori o predstojećim Igrama malih zemalja, na kojima naša zemlja juri zlato
581 pregleda 0 komentar(a)
Gojko Ćuk
Gojko Ćuk
Ažurirano: 24.05.2019. 12:11h

Muška odbojkaška reprezentacija je donijela prvo ekipno zlato Crnoj Gori na debitantskom nastupu naše države na Igrama malih zemalja, 2011. godine u Luksemburgu.

Izabranici tadašnjeg selektora Ivana Joksimovića su takmičenje završili bez poraza, uz samo jedan izgubljen set.

Naši odbojkaši su najozbiljniji kandidat za zlato i na takmičenju, čiji je Crna Gora domaćin od 27. maja do 1. juna, na kojem će nastupiti preko 900 sportista iz devet država a takmičiće se u 10 disciplina, u Budvi, Baru, Podgorici, Cetinju i Tivtu.

"U Lihtenštajnu smo lagano osvojili zlato, izgubili smo samo jedan set, i to na startu protiv Kipra. Ne znam nešto posebno o protivnicima, ali ne očekujem da su od tada nešto posebno ojačali, da imaju neke posebno jake igrače. Mada, Luksemburg ima dvojicu igrača koji igraju u Italiji, od koji je jedan, korektor (Kamil Ruhlicki, prim.a.) upravo pojačao Lube, prvaka Italije i Evrope. U svakom slučaju, glavni konkurenti za zlato biće nam upravo Luksemburg i Kipar. Međutim, sve zavisi od nas, i ako mi odradimo posao kako treba, a prema iskustvu koje smo već imali na ovom takmičenju, ne bi trebalo da bude problema. Nadam se da ćemo osvojiti zlato", kaže za “Vijesti” srednji bloker naše selekcije Gojko Ćuk, koji je i prije osam godina bio u sastavu koji je osvojio zlato u Luksemburgu.

Igre malih zemalja, na kojima će izabranici Veljka Bašića redom igrati protiv Islanda (28. maj), Luksemburga (29. maj), Kipra (30. maj), San Marina (31. maj) i Monaka (1. jun), biće samo usputna stanica ka glavnom cilju, a to je Evropsko prvenstvo.

"Ima još dosta vremena do EP, između dva takmičenja biće i pauza. Bitno je da sljedeće pripreme odradimo kako treba, maksimalno. Igre malih zemalja će više poslužiti da se oprobaju neki mladi igrači iz Budve i Budućnosti, to je i njima šansa da osjete čari igranja u reprezentaciji", dodaje Ćuk.

Crna Gora će u septembru na EP debitovati na velikom takmičenju, a rivali u grupi su Poljska, Holandija (domaćin grupe u Roterdamu i Amsterdamu), Estonija, Češka i Ukrajina.

"Najvažnije je da dobro odradimo pripreme, da budemo zdravi. Pošto nemamo šta da izgubimo, probaćemo da prođemo u osminu finala, iako neće biti lako".

Najbolji bloker prvenstva Francuske još godinu u Nici

Gojko Ćuk je imao odličnu sezonu i na klupskom planu, bio je najbolji bloker šampionata Francuke, a sa Nicom je stigao do polufinala plej-ofa, gdje je njegov tim poražen od šampiona Tura.

"Zadovoljan sam svojim igrama, bilo je uspješno, a prvi meč polufinala od Tursa smo izgubili nesrećno. U svakom slučaju, polufinale je uspjeh, jer su finale igrale dvije ekipe koje igraju Ligu šampiona, Šomon i Tur".

Produžio je ugovor sa Nicom, pa će našem srednjem blokeru iduća biti četvrta sezona u klubu sa Azurne obale.

"Zadovoljan sam klubom, gradom, svime, i nema potrebe da se mijenja", zaključio je Gojko Ćuk.

Bonus video: