KVALIFIKACIONO TAKMIČENJE ZA SP I OI

Plivačka reprezentacija sa 13 takmičara na Igrama malih zemalja

"Ovo je prvi veliki nastup za skoro cijeli plivački tim Crne Gore. Šansa koja im je data je nešto što se ne pruža tako često. Glavno očekivanje nas trenera je da pruže maksimum i dostojno predstavljaju svoju drzavu", kaže trener Danijela Franeta
427 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorska plivačka reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Crnogorska plivačka reprezentacija, Foto: Wpolo.me

Plivačka reprezentacija Crne Gore nastupiće sa 13 takmičara na Igrama malih zemalja Evrope, saopšteno je iz VPSCG.

Takmičenje u plivanju održaće se na otvorenom olimpijskom bazenu u Podgorici od 28. do 30. maja i biće kvalifikaciono za Svjetsko prvenstvo 2019. u Južnoj Koreji i Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Za Crnu Goru nastupiće Ana Marija Kustudić, Jovana Kuljača, Ana Dragović, Anđela Antunović, Ljubica Bošković, Boško Radulović, Nikola Šuka, Aldemar Alikavazović, Ado Gargović, Danilo Svitlica, Aleksa Radović, Antonije Kandić i Vasilije Andrić.

Sa selekcijom će biti treneri Danijela Franeta i Sead Adrović.

„Ovo je prvi veliki nastup za skoro cijeli plivački tim Crne Gore. Šansa koja im je data je nešto što se ne pruža tako često. Glavno očekivanje nas trenera je da pruže maksimum i dostojno predstavljaju svoju drzavu”, rekla je Franeta.

Naša reprezentacija dva dana trenira u Podgorici, a nakon jutarnjeg treninga u nedjelju preseliće se u olimpijsko selo u Budvi.