BOKS: EVROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Bojana Gojković u finalu brani evropsko zlato

Najbolju mladu sportistkinju u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta još meč dijeli od odbrane naslova najbolje juniorke Evrope
824 pregleda 2 komentar(a)
Bojana Gojković
Bojana Gojković
Ažurirano: 30.05.2019. 16:44h

Aktuelna juniorska prvakinje Evrope, Bojana Gojković, na korak je od odbrane zlata, pošto se plasirala u finale Evropskog bokserskog prvenstva u rumunskom Galatiju.

Bokserka Budve, Gojković, jednoglasno je sa 5:0 u polufinalu kategorije do 52 kilograma pobijedila prvakinju Velike Britanije, Velšanku Zo Endrjus. I za razliku od Endrjus, sa kojom je prvi put ukrstila rukavice u ringu, u finalu 1. juna čeka je dobro poznata protivnica - Italijanka Sofija Maconi, koju je naša najbolja mlada sportistkinja pobijedila u finalu tunrnira u Moskvi prije mjesec.

- Bojana je u oba meča u Rumuniji pokazala visok stepen kvaliteta i fizičke pripremljenosti, čak neuporedivo veći nego u prošloj godini kada je u prvoj juniorskoj godini postala evropska prvakinja. Velšanka je veoma kvalitetna, ali u ringi nije uspjela da palsira ništa za šta Bojana unaprijed nije bila spremna i iamla rješenja. Sa druge strane, Bojana je zadala veliki broj jakih udaraca, ali je Endrjus pokazala na ovom tunriru čvrstinui upornost - kazao je Boško Drašković, selektor crnogorske bokserske repreznetacije.

Maconi je u Galati ostvarila tri pobjede, ali je jednoglasno u finalu turnira "Sofija Očigava" u Moskvi izgubila jedini dosadašnji okršaj protiv mlade Budvanke. Gojkovićeva je u Moskvi osvojila četvrtu zlatnu medalju na međunarodnim turnirima ove godine, nakon što je bila najbolja i u Somboru, Stokholmu i Rigi.

"Bojanin boks jednostavno skreće pažnju kod svih bokserskih stručnjaka na šampionatu, a saradnja između nje i njenog trenera Nikole Ružića je besprijekorna. Siguran sam da će biti na visini zadatka u finalu i savladati Italijanku, koja je do finala slavila protiv bokserke iz Engleske, Irske i danas u polufinalu sa 4:1 meč protiv Viktorije Zastrjline iz Rusije", zaključio je Drašković.