Džošua nokautiran, izgubio sva tri pojasa

Britanac je do meča u Njujorku bio bez ijednog poraza u 22 profesionalna meča
21927 pregleda 3 komentar(a)
Džošua i Ruis, Foto: Reuters
Džošua i Ruis, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2019. 09:51h

Meksički bokser Endi Ruis mlađi nokautirao je Britanca Entonija Džošuu u borbi za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji održanoj u Medison Skver Gardenu u Njujorku.

Ruiz (29) koji je u ring sa Džošuom ušao kao zamjena za suspendovanog Džerela Milera, je u sedmoj rundi nokautirao dosadašnjeg šampiona svijeta u WBA, WBO i IBF kategoriji i tako mu nanio prvi poraz u profesionalnoj kategoriji.

Džošua je u trećoj rundi prvi na pod poslao rivala, ali je Meksikanac ubrzo uzvratio istom mjerom, a nakon jednog od nokdauna u sedmoj rundi sudija je prekinuo meč, prenosi Sport klub. Ruisu je to bila 33 pobjeda (22 nokautom), uz jedan poraz.

Džošua je do meča u Njujorku bio bez ijednog poraza u 22 profesionalna meča (21 nokaut) a duel sa Ruisom bio mu je debitantski 'preko bare'.

"Ništa ne bi bilo moguće da nije bilo mog tate. Osjećaj je nevjerovatan, za ovo sam radio cijeli život i o tome sanjao. Ne mogu da vjerujem da su mi se snovi ostvarili. Imam te meksičke krvi u sebi i to su svi mogli da vide. Vidio sam da je uzdrman, ali nisam želio da se zalijećem, nego sam se držao plana i taktike. Presrećan sam što sam ovo priuštio mojim Meksikancima, sad je vrijeme za feštu, a za mene je samo nebo granica," rekao je Ruis nakon borbe.

Britanac je zagrlio rivala poslije meča, a čak je i prekinuo Ruisov govor kako bi mu odao priznanje.

"Pobijedio me izuzetno dobar borac. Biće zanimljivo vidjeti koliko daleko će dogurati. Čestitam mu na velikom rezultatu. On je sad svjetski prvak, ali vidjećemo se mi ponovo," poručio je Džošua.

Britanac je u planu imao da izazove sunarodnika Tajsona Fjurija, ali uslov je bila pobjeda protiv Ruisa.

Vajlder: Džošuina karijera je laž

Senzacionalan poraz od Ruisa jedva je dočekao Dionte Vajlder.

Džošua je nedavno izjavio da mu je cilj da uđe u ring sa odličnim Amerikancem, a jedan drugog optužuju za izbjegavanje.

"On nikad nije bio pravi šampion. Njegova karijera sastoji se od laži, kontradiktornosti i poklona. To su činjenice, a sad znamo ko je od koga bježao", napisao je Vajlder na Tviteru.

Bonus video: