Koban trenutak nepažnje Radoševića, Saidi nosi pojaseve u Njemačku

Radošević je sjajno boksovao do kraja osme runde kada je dozvolio prvu neopreznost, početkom 9. još jednu koju je Saidi iskoristio da oprvada nadimak Čekić
39694 pregleda 43 komentar(a)
Trenutak odluke na meču Radošević - Saidi, Foto: Luka Zekovic
Trenutak odluke na meču Radošević - Saidi, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 03.06.2019. 00:23h

Predrag Radošević doživio je težak poraz na domaćem terenu - nokautom u devetoj rundi savladao ga je Njemac Džama Saidi na reviji na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

Radošević je tako izgubio WBO pojas prvaka Evrope, pa je Saidi, poznat pod nadimkom Čekić, ponio oba pojasa u Njemačku, jer je ulog u borbi bila i njegova IBF evropska titula.

Trenutak odluke dogodio se početkom devete runde u koju je Radošević neoprezno ušao i primio razorni desni kroše u bradu, od koga nije uspio da se oporavi.

Radošević je bio bolji do kraja osme runde, kada ga je Saidi takođe uzdrmao desnim krošeom, ali je ringovni sudija pokazao klizanje, zbog uslova u ringu.

Bio je to tužan i neočekivan kraj kišne bokserske revije, na kojoj je majveći aplauz zaslužila je druga uvodna borba u kojoj je trofejni Podgoričanin 18-godišnji Milovan - Mića Sekulović slavio petu profi pobjedu, ali drugu u poluteškoj.

On je prekidom u četvrtoj, od predviđenih šest rundi demonstrirao svu ljepotu plemenite vještine protiv neuporedivo snažnijeg rivala, četiri godine starijeg Gruzijca Beke Muhuklišvilija.

Stameni Gruzijac izdržao je sijaset sjajnih udaraca, a odličnom taktikom i izuzetnom tehnikom Sekulović je sa lakoćom ekskivirao njegove razorne udarce. U drugoj rundi sjajnim lijevim krošeom rivalu je nanio tešku povredu desne arkade.

U trećoj rundi Gruzijac je izdržao na nogama i srahoviti aperkat ali je u četvrtoj rundi ljekarska komisija morala prekinuti meč zbog obilnog krvarenja Muhuklišvilija.

"Teško mi je što sam na ovaj način morao dobiti meč, jer nikad nisam imao težeg i opasnijeg rivala", kazao je Sekulović.

U prvoj uvodnoj borbi njegov klupski drug Stefan Savković je nakon samo četiri sekunde serijom udaraca izazvao brojanje rivalu, Nemanji Mitroviću iz BiH, da bi već u narednom napadu sudija bio prinuđen da prekine neravnopravnu borbu, jer Mitrović nije dorastao profi izazovu.

I treća uvodba borba je završena prekidom u prvoj rundi, jer je Hrvat Tomislav Čikotić nokautirtao teškaša iz Mađarske Žoltana Šalea.

Svih šest predviđenih rundi viđeno je jedino u glavnoj uvodnoj borbi, u kojoj je Italijan Franćesko Leći od satrta bio bolji od Njemca Omara Siale i jednoglasno je dobio borbu u kategoriji do 70 kilograma.

Bonus video: