Kolašinski karatisti osvojili pet medalja

Na Prvenstvu Balkana Kolašinci su nastupili nakon pauze, zbog smjene generacija, a prije toga osvajali su medalje na evropskim i svjetskim takmičenjima
767 pregleda 0 komentar(a)
Mladi karatisti iz Kolašina
Mladi karatisti iz Kolašina

Takmičari kolašinskog Karate kluba (KK) Gorštak sa Prvenstva Balkana za mlađe kategorije vratli su se se sa pet medalja.

Na tom takmičenju, koje održano u Banja Luci, osam mladih kolašinskih karatista bili su dio reprezentacije Crne Gore i osvojili su jednu srebrnu i četiri bronzan medalje, u konkurenciji borbi pojedinačno.

Srebro je pripalo Ladu Vukoviću (45kg), dok su bronazane medalje osvojili Ljubica Vlahović (40 kg), Balša Danilović (35 kg), Stefan Vujisić (30 kg), Ratko Grujić (35 kg). Katarina Đukić bila je peta, a Dajen Rakočević šesti.

Na Prvenstvu Balkana Kolašinci su nastupili nakon pauze, zbog smjene generacija, a prije toga osvajali su medalje na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Uprkos rezultatima, treneri kluba Slobo Vlahović I Radoslav i Željko Vukićević kažu da članovi KK „Gorštak“ uskoro mogu ostati bez mjesta za treninge. Sada je to prostor u starom objektu OŠ „Risto Manojlović“, ali, s obzirom da je najavljena adaptacija te zgrade, ne znaju koliko će još moći da koriste taj prostor.

Trenere ohrabruje što je ove godine, kako kažu, dupliran iznos sredstava, koje Opština izdvaja za sport, pa se nadaju da će to doprinijeti boljim uslovima u kojima rade.

„Odlazak u Banja Luku ovog puta pomogli su roditelji takmičara, a među sponzorima su nam bili Opština, Ski centar Kolašin 1450, Eksplorer, Vujisić kompanija, Akva Bjanka, Skijališta crne Gore, Komunalno...Bez te podrške ne bismo imali priliku da omogućimo djeci da pokažu koliko znaju , pa ne bi bilo ni ovih medalja. „- kažu u tom klubu.

Bonus video: