Crnogorski ragbisti u petak putuju na Evropsko prvenstvo

Crna Gora je u grupi C sa Slovenijom, Švajcarskom i Moldavijom
828 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorska ragbi reprezentacija
Crnogorska ragbi reprezentacija
Ažurirano: 06.06.2019. 12:08h

Ragbi reprezentacija Crne Gore u petak putuje za Beograd gdje će učestvovati na Evropskom prvenstvu olimpijske verzije ragbija.

Crnogorski „Vukovi“ su učešće na ovom elitnom takmičenju izborili prije tri godine, osvajanjem drugog mjesta u C diviziji.

„Siguran sam da će momci dati sve od sebe za reprezentaciju i jedan za drugog. Uspjeh bi bio proći u drugi krug, a onda dalje... Ekipa je već duže godina zajedno i momci su uigrani, treninzi i igranje za regionalne klubove bi trebalo da uliju samopouzdanje. Veoma važan turnir za nas, dobar rezultat bi, siguran sam, pogurao dalji razvoj ragbija u Crnoj Gori“, naveo je trener reprezentacije Bato Jović.

„Vukove“ će u Beogradu predvoditi dugogodišnji kapiten Boris Mijušković.

„Očekuje nas veoma zahtjevan turnir, jer na njemu učestvuju kvalitetne, visoko rangirane evropske ekipe. Našu reprezentaciju čini ekipa momaka koja se dobro poznaje i koja je uvijek, bezkompromisno, ostavljala poslednji atom snage za Crnu Goru, što će uraditi i ovog puta. Ono što je sigurno, jeste, da ćemo svima pokazati da se i u Crnoj Gori igra kvalitetan ragbi“, kazao je Mijušković.

Na ovom Evropskom prvenstvu učestvovaće 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Finalisti će se plasirati u viši rang takmičenja.

Crna Gora je u grupi C sa Slovenijom, Švajcarskom i Moldavijom, a ekipu koja će dati sve od sebe da ostvari što bolji plasman na ovom Evropskom prvenstvu čine: Marko Andrić, Novica Raonić, Boris Mijušković, Aleksandar Milosavljević, Milan Radović, Đorđije Marstjepović, Srđan Popović, Aljoša Marinković, Dušan Vučićević, Marko Novaković, Vladan Čelebić i Aleksandar Roganović.

U grupi A igraju Mađarska, Austria, Slovačka, Holandija, u grupi B Kipar, Monako, Finska, Lihtenštajn, te u grupi D Srbija, Turska, Andora i Norveška.

Bonus video: