Crnogorski para atletičari od sjutra u Grosetu

Crnu Goru će na ovom takmičenju predstavljati pet takmičara - Maja Rajković, Mirnes Ramović, Miloš Spaić, Danilo Gojković i Nikola Nikolić
217 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski para atletičari
Crnogorski para atletičari

Atletska paraolimpijska reprezentaija Crne Gore od petka do nedjelje učestvovaće na međunarodnom Gran pri mitingu u italijanskom Grosetu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Kako je saopšteno, Crnu Goru će na ovom takmičenju predstavljati pet takmičara - Maja Rajković, Mirnes Ramović, Miloš Spaić, Danilo Gojković i Nikola Nikolić.

Rajkovićeva će prva će na borilište, sjutra u 17.30 sati, u bacanju koplja (F54). U subotu će u jutarnjem programu nastupiti Ramović i Spaić u bacanju kugle (F11) u devet sati, dok će Gojković bacati kuglu u kategoriji F34 u u 16.30 sati.

Za posljednji takmičarski dan, u nedjelju, zakazani su nastupi Ramovića (F11) i Nikolića (F12) u bacanju diska (9.00), Gojkovića u bacanju koplja (F34) u 9.30 sati i Rajkovićeve (F54) u bacanju kugle u 10.45 sati.

"Groseto jedan od zahtjevnih mitinga iz našeg programa iz razloga što će na njemu naši atletičari odraditi i obavezene klasifikacione preglede. Nastupićemo sa pet sportista u čak deset disciplina i očekujem nove lične rekorde, potvrdu još minimalnih kvalifikacionih normi za Tokio 2020 što će nam potvrditi minimum dva kvalifikaciona slota, odnosno mjesta za Paraolimpijske igre“, kazao je trener reprezentacije Veljko Čegar.

Bonus video: