Ruis traži 50 miliona dolara za revanš u Britaniji

„Ako žele da odem u Veliku Britaniju, moraće da mi daju 50 miliona dolara. Ako oni dođu ovdje, možemo da pregovaramo o sumi”, rekao je Ruis
6098 pregleda 4 komentar(a)
Endi Ruis, Foto: ANDREW COULDRIDGE/Reuters
Endi Ruis, Foto: ANDREW COULDRIDGE/Reuters

Endi Ruis je šokirao bokserski svijet pobjedom nad Entonijem Džošuom, kojom mu je oduzeo šampionske pehare u teškoj kategoriji u tri od četiri najveće svjetske federacije.

Prvi latino šampion u istoriji najatraktivnije kategorije je zaradio sedam miliona dolara, mnogo manje od rivala, ali je sada odlučio da naplati veliki uspjeh.

Bokser čiji je nadimak Razbijač je odlučio da „razbije kasu” promoterima, jer za revanš sa Britancem traži čak 50 miliona dolara.

Po ugovoru koji je potpisao, u slučaju revanša ga čeka minimum 10 miliona funti, tj. 12,7 miliona dolara, ali on traži četvorostruko veću sumu za meč za čije je domaćinstvo najveći favorit Kardif.

Ruis, međutim, zagovara ideju da se i revanš održi u „Medison skver Gardenu” ili u „T-Mobile areni” u Las Vegasu. Najsrećniji bi bio kada bi domaćin bio Meksiko Siti, ali je to praktično nemoguće zbog ugovora pred prvi meč...

„Moj tim pregovara o svemu, ja se samo trudim da ostanem zdrav i budem spreman za revanš. Volio bih da meč bude ovdje u SAD ili Meksiku, ali sve zavisi od tioga šta će naši timovi dogovoriti. Ako žele da odem u Veliku Britaniju, moraće da mi daju 50 miliona dolara. Ako oni dođu ovdje, možemo da pregovaramo o sumi”, rekao je 29-godišnjak iz mjesta u Kaliforniji zanimljivog imena - Imperijal.

Bonus video: