Ćaćić: Bilo je vrijeme da promijenim sredinu

Bivši igrač odbojkaša Budvanske rivijere napustio Tursku, iduće sezone će igrati za poljski Zavjerće
1988 pregleda 0 komentar(a)
Vojin Ćaćić
Vojin Ćaćić

Nakon dvije sezone u Turskoj (Zirat, Inegol Beledije), kapiten crnogorskih odbojkaša Vojin Ćaćić odlučio je da promijeni sredinu - ide u Poljsku, u jednu od najjačih evropskih liga, a ugovor je potpisao za Zavjerće.

"Osjetio sam da je vrijeme da promijenim sredinu, i uvijek je u razgovoru sa porodicom i prijateljima kao željena destinacija pominjana Poljska. Velika mi je želja bila da zaigram u poljskoj ligi, kao jednoj od najjačih u svijetu, tako da kada je stigla ponuda od Zavjerćea, nisam puno razmišljao", kaže za “Vijesti” Ćaćić.

Ćaćić je još u dresu Budvanske rivijere imao priliku da igra protiv poljskih timova, Rešovije, Belhatova, Jastržebskog i osjeti čari igranja u Poljskoj.

"Fenomenalan je osjećaj igrati pred prepunim tribinama svaki vikend. Zavjerće igra i Čelendž kup, tako da će ritam biti malo jači nego što je bio prošle sezone u Turskoj", dodaje Ćaćić.

Zavjerće je prije dvije godine, kada je trener bio Emanuele Zanini, prvi put želio da dovede Ćaćića, ali je on tada izabrao Ziratbanku.

"Ove godine trener u klubu je Australijanac Mark Lebedev, trener i njihove reprezentacije, tako da će mi biti veliko zadovoljstvo da radim sa njim. Od ostatka ekipe znam samo da je prvi dizač Slovak Masni, iskusni tehničar koji dugo već igra u Poljskoj. Zavjerće je bio hit lige prošle sezone, završili su na četvrtom mjestu ispred po imenu i budžetu jačih klubova.

Ćaćić je sezonu u Turskoj sa Inegolom završio na devetom mjestu.

"Zaliječio sam neke male povrede koje su pravile probleme, sada je sve u najboljem redu. Protekla sezona se odlično završila, s obzirom na to da je počela veoma loše, povredom", zaključio je Ćaćić.

Ćaćić je odbojkom počeo da se bavi u rodnom Baru, ali je igračku afirmaciju stekao u Budvanskoj rivijeri, za koju je igrao od 2006. do oktobra 2015. godine. Tokom posljednje dvije sezone u budvanskom klubu, Ćaćić je drugi dio sezone igrao na pozajmicama, u francuskom Renu, odnosno turskom Šahinbej Beledijeu.

Iako je počeo pripreme sa Budvanskom rivijerom, Vojin je u jesen 2015. otišao u Iran, gdje je igrao dvije sezone, prvo za Mizan Korosan, a potom Sarmajeh banku sa kojom je prošle sezone bio šampion, prije nego se vratio u Tursku, u Zirat, dok je prošlu sezonu proveo igrajući za Inegol Beledije...

Ćaćića u septembru sa reprezentacijom očekuje nastup na Evropskom prvenstvu.