Horor pad Krisa Fruma: „Mislio sam da je mrtav”

Četvorostruki osvajač „Tur de Fransa” doživio tešku povredu, a njegov veliki rival Den Martin u šoku prepričava šta je vidio i pomislio
4177 pregleda 0 komentar(a)
Kris Frum, Foto: Beta/AP
Kris Frum, Foto: Beta/AP

Kris Frum je i dalje u kritičnom stanju od posljedica horor pada, nakon kojeg se njegov dugogodišnji rival, Den Martin, uplašio da je preminuo!

Četvorostruki osvajač „Tur de Fransa” se probudio rano jutros nakon šestočasovne operacije i gledao je TV, ali doktori i dalje strahuju kako će se oporaviti.

Ključno je narednih 48 sati, zbog povrede pluća. Britanac rođen u Keniji je udario u betonski zid pri brzini od 55 km/h tokom jučerašnjeg treninga za hronometar na „Kriterijum du Dofanu” i polomio rebra, butnu kost i lakat. Šef tima „Ineos” (bivši „Skaj”), ser Dejv Brejlsford, otkrio je da je 34-godišnji biciklista doživio i povrede unutrašnjih organa.

Zanimljivo, kada se britanski velikan probudio nakon operacije, na TV-u je gledao snimak etape „Kriterijum du Dofana”, koji je prekinut zbog važne vijesti - Svjetska biciklistička unija (UCI) je objavila je Huan Hose Kobo, koji je 2011. osvojio „Vuelta a Espanju” tik ispred Fruma, kažnjen zbog dopinga od 2009. do 2011. godine.

Ako ta kazna bude potvrđena, Frumu će naknadno biti dodijeljena titula sa trke „Oko Španije”, čime bi imao sedam pehara sa najvećih trka. Uzgred, „pretekao” bi Bradlija Viginsa kao prvi britanski osvajač gran tura, jer je Vigo bio najbolji na „Turu” 2012. godine.

Važnije od toga je, svakako, njegova borba za život. Martin je bio u automobilu tima „UAE Emirejts” i gledao šokantan pad.

„I dalje mi se vrti ta scena po glavi. Užasno je vidjeti tako nešto. Stali smo i Nil Stivens i ja smo se gledali u tišini. Bili smo šokirani, 20 sekundi smo se samo tresli. Pitao sam ljude iz tima možemo li išta da uradimo, jer sam pomislio da je mrtav. Vjetar ga je oduvao, nikako nije mogao da se zaustavi”, rekao je Martin.

Frum će narednih nekoliko dana ostati na Intenzivnoj njezi, a propustiće „Tur de Frans” na kojem je planirao osvajanje pete titule i izjednačavanje rekorda Žaka Anketila, Edija Merksa, Bernara Inoa i Migela Induraina.

Bonus video: