Lorenco "častio" Markesa pobjedom

Markesov zemljak i klupski drug je pogriješio i izbacio sa staze vodećeg Dovicioza, ali i oba vozača Jamahe
720 pregleda 0 komentar(a)
Horhe Lorenco
Horhe Lorenco

Vozač Honde Mark Markes slavio je na domaćem terenu - Velikoj nagradi Katalonije u kraljevskoj Moto GP klasi. Put ka četvrtoj pobjedi ove sezone Špancu je trasirao zemljak i klupski drug Horhe Lorenco, koji je na 23 kruga do kraja izbacio sa staze tada vodećeg vozača Dukatija Andreu Dovicioza, ali i oba vozača Jamahe, Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa.

Drugi je kroz cilj prošao 20-godišnju Francuz Fabio Kvartararo (Movistar Jamaha), koji je imao pol-poziciju i nepovratno je ispustio šansu da bude najmlađi pobjednik u „kraljevskoj klasi”. Treći je kroz cilj prošao vozač Dukatija Danilo Petrući, koji je slavio u Muđelu na Velikoj nagradi Italije.

"Usporio sam kasnije nego što je trebalo. Jako mi je žao što sam izbacio Andreu, Valentina i Maverika. Nisu bili krivi, to je moja greška. Nažalost, u toj krivini je teško da se ne pogriješi tokom trke. Da nije bilo moje greške reklo bi se da smo kao tim napravili veliki korak naprijed, ali će se sada samo pričati o toj epizodi", kazao je Lorenco.

Markes sada vodi sa 140 poena, dok je Doviciozo, kojem tradicionalno prija staza u Kataloniji, ostao na 103 boda u generalnom poretku.

Bonus video: