Falsifikati ruše boksersku upravu

Inspekcija je utvrdila da su dva bokserska kluba registrovana na osnovu falsifikovane dokumentacije
3412 pregleda 0 komentar(a)
Selektor Drašković pokazuje rješenje
Selektor Drašković pokazuje rješenje
Ažurirano: 21.06.2019. 18:31h

Uprava za inspekcijske poslove naložila je da se u Bokserskom savezu Crne Gore izabere nova uprava, pošto je rješenjem ukinula dva kluba preregistrovana na osnovu neistinitih iskaza sekretara BSCG Zdravka Matovića.

Nakon nadzora u srijedu, 19. juna konstatovano je da potvrde za preregistraciju dva kluba nisu izdate u skladu sa takmičarskom evidencijom, te da je Savez prekršio Zakon o sportu i naložio rok od tri dana za brisanje ta dva kluba iz registra.

Savez je kažnjen iznosom od 1.000 eura a odgovorno lice sa 60.

- Uvid državnih oprana upotpunosti je potvrdio opravdanost zahtjeva za smjenu rukovodstva i sazivanje Skupštine. Prije tri mjeseca je inicijativu podnijelo šest od sedam validno registrovanih klubova. Uprava je raznim mahinacijama prolongirala sazivanje Skupštine, dok nije dobila novac iz budžeta za 2019. godinu, kojim je podmirila dugovanja, a dio tog novca je koristila za podmićivanje i pritisak na klubove kako bi odustali od zahtjeva za smjenom - kazao je Boško Drašković, selektor bokserske reprezentacije.

Inspekcija je obavezala Savez da vodi evidenciju propisanu Zakonom o sportu.

- Rukovodstvo je falsifikovanjem i registracijom dva kluba željelo da dobije većinu na Skupštini, a epilog je da nemamo ni statut, jer ga je usvojila neustavna Skupština. Stipendije koje su nezasluženo dobili neki anonimni bokseri više nemaju smisla, kao ni rezultati prvenstva Crne Gore. Moraju se birati novi organi upravljanja, održati novo prvenstvo, a generalni sekretar Matović je smijenjen i krivično gonjen - objasnio je Drašković.

Bonus video: