Mrvaljević, Nikola i Nebojša Gardašević u nedjelju na tatami

Šampionat u Minsku biće održan u okviru Evropskih igara
595 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević
Srđan Mrvaljević

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević na startu Evropskog prvenstva, u kategoriji do 81 kilogram, boriće se sjutra protiv Austrijanca Šamila Boršašvilija.

Šampionat u Minsku biće održan u okviru Evropskih igara.

"Bitno je da budem motivisan, nadam se da ću imati inspiraciju. Na šampionatu svako svakoga može da pobijedi. Meni je važno da dam sve od sebe i pobijedim rivala. Austrijanac protiv kojeg se borim je mlad, osvajao je medalje u mlađjim kategorijama", kazao je Mrvaljević.

U istoj kategoriji Nebojša Gardašević biće slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka Španac Urkiz Solani.

"Ako u drugom kolu pobijedim Španca, boriću se sa šampionom svijeta iz 2017. godine i prošlogodišnjim osvajačem bronzane medalje. Trenirao sam puno, vjerujem da ću pružiti maksimum", kazao je Nebojša Gardašević.

U kategoriji do 73 kilograma Nikola Gardašević će odmarati prvo kolo, dok će se u drugom boriti sa boljim iz duela Rumuna Aleksandru Raice i Ramosa Martina Fabijana iz Andore.

"U drugom kolu vjerujem da ću se boriti sa predstavnikom Rumunije. Kasnije me čekaju ozbiljni mečevi. Zadovoljan sam formom", kazao je Nikola Gardašević.

Sva trojica crnogorskih džudista na tatami će u nedjelju.

U ponedjeljak će se Danilo Pantić (kategorija do 100 kilograma) na startu šampionata boriti protiv nekadašnjeg prvaka Evrope u kategoriji juniora, Arona Faroma iz Austrije.

Bonus video: