Vukčević: Kruna četvorogodišnjeg rada

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija je osvojila zlato na Balkanskom prvenstvu u Tirani sa četiri pobjede i porazom
1621 pregleda 0 komentar(a)
Muška juniorska odbojkaška reprezentacija
Muška juniorska odbojkaška reprezentacija

Deceniju nakon titule u Danilovgradu, muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore je ponovo prvak Balkana. Sve to u godini kada će seniori debitovati na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Zorana Vukčevića su titulu osvojili u Tirani, u finalu su savladali Grčku 3:1. Crna Gora je u grupi savladala Bosnu i Hercegovinu (3:0) i Rumuniju (3:0), a izgubila je od Srbije (3:2). U polufinalu su “crveni” porazili Albaniju (3:1).

“Radeći dugo u muškoj odbojci imao sam pravu sliku i uvid u sve probleme koje prate ovaj sport u našoj zemlji. Prije svega masovnost u muškoj odbojci a samim tim i kvalitet. U dogovoru sa Savezom selektirao sam prije četiri godine selekciju, ’99.godište i mlađe i prepoznajući potencijal kod te djece ušli smo u jedan dug proces sa ciljem da se iz ove ekipe izvuče što više igrača koji mogu stići do seniorske selekcije", kaže selektor Vukčević.

"Olakšavajuća okolnost u radu sa ovom selekcijom je i ta što su većina igrača članovi OK Budućnosti i sistem rada se nije razlikovao u klubu i reprezentaciji. Naravno ogroman doprinos su dali i igrači iz drugih ekipa, jer su se brzo prilagođavali obavezama koje sam tražio od njih. Prije svega najveća obaveza je bila da igranjem za nacionalnu selekciju uvijek daju 100% svojih mogućnosti. Da je selekcija dobro napravljena vidjelo se poslije prvih okupljanja, jer je vladala dobra atmosfera u ekipi i bili su prava grupa. I prije ovog takmičenja ova selekcije je pružala dobre partije, pogotovo u kadetskom uzrastu, ali je uvijek malo nedostajalo da se umiješamo u borbu za neku od medalja. Vjerujući u kvalitet koji posjedujemo dočekali smo da nam se sav trud i želja koju smo ulagali dođu na naplatu. Od početka priprema imali smo jasan cilj i uz male probleme, koje smo u hodu rješavali, uz podršku Saveza, došli do rezultata koji smo priželjkivali", dodao je Vukčević.

Titulu su osvojili tehničari Danilo Dubak, Marko Joksimović(Budućnost), korektori Milutin Pavićević, Đorđe Jovović(Budućnost), primači servisa Nemanja Peruničić (Budućnost), Miljan Kastratović (SAD), Stefan Radević (Dunav volley), Benjamin Hadžisalihović (Budućnost), srednji blokeri Miodrag Jelić, Petar Lečić (Budućnost), Dalibor Lečić (Budva), te libero Ivan Vlahović (Budućnost). Osim Vukčevića, u stručnom štabu je bio i pomoćni trener Balša Radulović, te tim menadžer Miloš Jovanović.

Pojedinačno nikog od igrača ne bih izdvajao, jer ponavljam bili su prava ekipa. Sigurno im nije bilo lako u prethodnom periodu raditi sa mnom, jer sam uvijek tražio maksimum i nadam se da su shvatili da jedino tako mogu doći do zacrtanog cilja, a on treba uvijek da bude visok. Takođe sam siguran da će nekolicina iz ove selekcije imati lijepe karijere. Veliko hvala Odbojkaškom savezu Crne Gore što mi je pomogao u ovom projektu od četiri godine, a posebno hvala mom saradniku Balši Raduloviću i tim menadžeru Milošu Jovanoviću. Nadam se iskreno da će nam ova godina donijeti još dobrih rezultata što će privući i veći broj dječaka da se bave odbojkom", zaključio je Vukčević.

Primač Nemanja Peruničić je kazao da je “ova generacija uspjeli da uradi ono što je bio cilj od prvog dana kada se ekipa okupila”.

"Poslije četiri godine koliko je ova generacija bila zajedno u kojima je bilo svakakvih trenutaka, stavili smo tačku na ovu priču na najbolji mogući način, sa zlatnom medaljom. Želio bih da se zahvalim svojim saigračima na svemu što smo zajedno postigli, kao i stručnom štabu koji je tokom ovih godina vjerovao u nas, kada i mi sami nismo, i bio naša stalna podrška. Svakako da će nam svima ovo značiti u nastavku naših karijera i nadam se da je ovo samo početak brojnih uspjeha koji će nadolaziti za sve nas", rekao je Peruničić, najperspektivniji odbojkaš Crne Gore za 2017. godinu.

Bonus video: