Selena i Peko najbolji pioniri, Nikolina i Vuk najbolji kod omladinaca

Šampionat je održan u Pljevljima, u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore i šahovskog kluba Osnovne i srednje škole iz Pljevalja.
468 pregleda 1 komentar(a)
Selena Zindović
Selena Zindović

Selena Zindović iz Šahovskog kluba "Dijagonale" iz Podgorice i Peko Đurović iz ŠK "Crnogorac" sa Cetinja, šahovski su prvaci Crne Gore u pionirskoj konkurenciji.

Oni su titule osvojili na šampionatu u Pljevljima, u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore i šahovskog kluba Osnovne i srednje škole iz Pljevalja.

Selena je bez poraza (dvije pobjede i tri remija) pobijedila u grupi od šest takmičarki do 14 godina, isto je uradio i Đurović (sedam pobjeda i dva remija) u muškoj konkurenciji u kojoj je nastupilo 10 šahista.

"Selena je prije pionirskog prvenstva Crne Gore u pratnji svog trenera FIDE instruktora Radmile Milošević odigrala jaki međunarodni open turnir na Srebrnom jezeru u Srbiji, a potom pet dana boravila u kampu za mlade šahiste u banji ‘’Ždrelo’,’ gdje je na jednom od turnira organizovanih za polaznike kampa bila treća u konkurenciji četrdesetoro djece iz više zemalja", navodi se u saopštenju kluba "Dijagonale".

U konkurenciji omladinaca, najbolji su bili Nikolina Koljević iz "Crnogorca" i Vuk Miletić iz ŠK Mladost.

Na šampionatu je nastupilo 33 takmičara - 12 omladinaca, pet omladinki, 10 pionira i šest pionirki.

Bonus video: