Tojnisen iznenadio u prvoj etapi

Biciklista Džambo-Visme je u uzbudljivom finišu 194,5 kilometara duge ravničarske dionice pobijedio sjajnog sprintera, Slovaka Petera Sagana, kao i Kejleba Juana iz Australije
266 pregleda 0 komentar(a)
Majk Tojnisen
Majk Tojnisen

Sto šesto izdanje „Tur d’ Fransa” je počelo iznenađenjem - Holanđanin Majk Tojnisen je pobijedio u prvoj etapi, koja je počela i završila se u Briselu.

Biciklista Džambo-Visme je u uzbudljivom finišu 194,5 kilometara duge ravničarske dionice pobijedio sjajnog sprintera, Slovaka Petera Sagana, kao i Kejleba Juana iz Australije.

Iz Džambo Visme su planirali da se za trijumf bori Dilan Grunevehen, ali je on pao, nakon čega je Tojnisen izašao u prvi plan.

"Ne mogu da vjerujem da sam pobijedio. Dilanovim padom naš plan se raspao. Ne znam šta se desilo, nisam mogao da ga vidim, samo sam čuo da je pao. I odjednom je cijeli naš rad propao. Tada sam rekao sebi da moram da vozim što brže mogu, jer niko iz tima neće biti među prvih 25. Kada sam ušao u pet najboljih, bio sam opušten, ali sam vidio i da je Sagan sporiji od mene, što sam iskoristio za pobjedu", rekao je Tojnisen.

Druga etapa vozi se sjutra, takođe u glavnom gradu Belgije - na programu je timski hronometar od Kraljevske palate do Atomijuma.

Bonus video: