DRUGO POJAČANJE CRNOGORSKOG ŠAMPIONA

Holanđanin Kemnik novi tehničar Budve

Kemnik je prošle sezone igrao u italijanskoj Modeni, prije toga u belgijskom Alstu, te holandskim timovima Apeldornu i Rijsviku
1013 pregleda 0 komentar(a)
Vesel Kemnik
Vesel Kemnik

Holandski reprezentativac Vesel Kemnik novi je tehničar Budve. Sa crnogorskim odbojkaškim šampionom je potpisao ugovor na godinu, a na poziciji tehničara je zamijenio Japanca Šuna Imamuru.

Kemnik je prošle sezone igrao u italijanskoj Modeni, prije toga u belgijskom Alstu, te holandskim timovima Apeldornu i Rijsviku. Bio je dio selekcije Holandije koja je nedavno zauzela treće mjesto u Evropskoj ligi.

"Nakon odlaska Šuna, imali smo težak posao da nađemo adekvatnu zamjenu za njega. Bilo je dosta opcija, ali smo sačekali onu pravu. I zaista smo završili dobar posao dovođenjem Kemnika. Radi se o kompletnom dizaču, koji je imao priliku da igra za ekipu kao što je Modena i da bude u jednom takvom sistemu. Sada nastavljamo sa popunjavanjem ostalih pozicija - rekao je za "Vijesti" Nemanja Zenović, sportski direktor Budve.

Sa Imamurom, kako je kazao Zenović, nije nastavljena saradnja, "jer su njegovi finansijski zahtjevi bili tri puta veći nego prošle sezone".

Kemnik je drugo novo ime Budvana u ovom prelaznom roku, nakon libera Ljubomira Popovića, koji je stigao iz Jedinstva.

Budvane ovog ljeta, i pored osvojene duple krune, očekuje, praktično, rekonstrukcija ekipe. Od igrača iz prošlosezonskog sastava, dres Budve u novoj sezoni sigurno neće nositi Makedonac Darko Angelovski, srpski srednji bloker Miloš Milić, Kolumbijac Ivan Urtado, te primač Ivan Zvicer.

Pod ugovorom je srednji bloker iz Bosne i Hercegovine, Dejan Jocić, a za njega je interesovanje pokazao jedan češki tim. Izvjesno je da ostaje tehničar Nikola Radonić, dok sa ostalima još nije obavljen razgovor.

"Neki, jednostavno, nisu opravdali očekivanja kluba i stručnog štaba", dodao je Zenović.