Spektakl u Las Vegasu: Turman najavljuje batine, Pakjao se grohotom smije

Bokserska ikona, Filipinac Mani Pakjao, večeras juriša na titulu u supervelteru protiv neporaženog Amerikanca Kita Turmana
5591 pregleda 0 komentar(a)
Mani Pakjao i Kit Turman nakon mjerenja, Foto: John Locher/AP
Mani Pakjao i Kit Turman nakon mjerenja, Foto: John Locher/AP

Čuvena „MGM arena” u Las Vegasu biće u ranim jutarnjim satima između subote i nedjelje poprište velikog bokserskog meča. Velikog, jer ime Mani Pakjao je već dvije decenije sinonim za spektakularne bokserske okršaje. Ako se zna da će sa druge strane ringa biti neporaženi aktuelni šampion, Amerikanac Kit Turman, onda i borba za WBA pojas prvaka svijeta u supervelteru s pravom obećava spektakl.

Tako misle i akteri, naročito 30-godišnjii prvak, Turman.

"Već sam uložio na svoju pobjedu. I to da ću Pakjaa nokautirati u 1. rundi, zato što nemam šta da krijem. Već od prvog gonga ću jurišati na njega. Kladio sam se na svoju pobjedu, jer sam bio prinuđen na to, kako bih sebe dodatno motivisao. A klađenje je interesantno, mada ne preporučujem bokserima da se klade na svoju pobjedu. U ovom slučaju sam morao, jer u boksu ne daju bonuse za pobjedu nokautom, a ja znam da ću to da uradim. I znam da zaslužujem bonus. Zato, nemojte biti iznenađeni ako Pakjao padne već na samom početku borbe", naglasio je svjetski prvak WBA federacije.

Turman je u profi ringu slavio u svih 29 borbi, 22 puta je rivale rušio nokautom.

"Titule sam već osvajao, i to najprestižnije. Dosegao sam ono čemu sam stremio 23 godine, ispunio ciljeve, ali to nije sve. Želim da kada završim karijeru, ljudi pričaju: „Znate, jako nam se dopadalo da posmatramo borbe Kita Turmana. Zbog toga i biram samo najzahtjevnije rivale", zaključio je Amerikanac.

Sa druge strane biće boskerska ikona, koja je dosegla sve ono o čemu Turman još uvijek sanja i čemu stremi - Pakjao. Njegovo ime odavno je sinonim za sjajne borbe o kojima se pričalo i priča. Iako je zagazio u petu deceniju, 40-godišnji Filipinac je vlasnik šampionskog WBA pojasa, ali u velter kategoriji.

"Pričati je lako, ali će mu sasvim drugačije biti protiv mene u ringu. Biće mu veoma, veoma teško", sa osmijehom je prokomentarisao vremešni šampion.

On je slavio 61 pobjedu, uz sedam poraza i dva remija u profi ringu. Pakjao, poznat kao borac koji ne štedi sebe ni protivnika i spektakl mu je ispred taktike, dobio je 39 borbi, tri je izgubio prekidom.

"Odavno sam već u boksu, zato pustićemo Turmana da dokaže šta na djelu može da uradi ", zaključio je Pakjao.

Bonus video: