AS ARISTONA SPREMAN ZA PREWSSTIŽNI TURNIR

Miroslav Vujović spreman za "pakao" K1 turnira u Pragu

Superteškaš Aristona spreman je za tri borbe po tri minuta u svcega tri sata K1 spektakla
2401 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Vujović
Miroslav Vujović

Rukavice na ruke, udaranje u vreću, sparing, trčanje - to je radni dan Miroslava Vujovića.

Crnogorski kik bokser sprema se za nastup na prestižnom K1 turniru koji se organizuje u gradu u srcu Evrope, češkom Pragu.

"Možda je ovo i najveći ispit u mojoj dosadašnjoj karijeri", kazao je Vujović.

K1  turnir u superteškoj kategoriji na kojem će se pojaviti osam boraca,  biće izuzetno fizički naporan, sve se rješava u tri sata eliminacionih  borbi - zato je i priprema pred ovakav izazov bila drugačija od  ostalih...

"Izgarali smo prethodnih nedjelja, zaista!  Potrudili smo se maksimalno, svi momci iz kluba su dali doprinos, na  čelu sa trenerom Predragom Lekićem. Zaista smo uradili sve da formu podignem na maksimalan nivo", kazao je Vujović, član Aristona.

I njegov trener smatra da je Vujović spreman za veliki izazov.

"Dobro smo trenirali svih ovih dana. Vujović je od januara u treningu.  Dočekali smo posljednje dane priprema u odličnoj formi. Nadam se da se  Vujović dobro predstaviti u Pragu", kazao je Lekić.

Rivala u četvrtfinalu Vujović će saznati dan uoči turnira na žrijebu, kada je planirano zvanično predstavljanje boraca.

"Protivnici su zaista dobri borci, posebno Poljak Mihal Turinski, koji  ima bogatu kik-boks karijeru, a bio je profesionalni prvak svijeta u  WAKO federaciji. Vidjećemo kakav će žrijeb da bude, ali biće naporno,  borba za borbom. Možda ću se malo čuvati u prvoj, ali želim da idem do  kraja. I fizički i pshički sam spreman", rekao je član Vujović.

Na turniru ovakvog tipa odlučuju detalji...

"On je sigurno dobro pripremljen, ali i ostali. To su borci izjednačenog  kvaliteta i svi su otprilike u Vujovićevom rangu", objasnio je Lekić.

Najavljeno  je da će, osim Vujovića, na turniru nastupiti i Česi David Vinš i Mihal Reizinger, Poljaci Jakub Kozera i Mihal Turinski, Rus Timur  Išmuhamedov, Austrijanac Tomas Frošauer i Bjelorus Zahar Trofimov.

Turnir u Pragu je 25. jula. Borbe će trajati tri runde po tri minuta.

Preporučujemo za Vas