Podrška Baranima i Nikšićanima da nastave pravim putem

Janović je istakao da je zaokružena podrška za 12 istaknutih crnogorskih klubova, u skladu sa Zakonom o sportu
1170 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Ministarstvu sporta, Foto: BOJANA CUPIC
Sa sastanka u Ministarstvu sporta, Foto: BOJANA CUPIC

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predstavnike FK Sutjeska i KK Mornar, koje je taj resor finansijski podržao, vodeći se rezultatima tih klubova u prošloj godini, ali i njihovom uspješnom tradicijom.

Janović je istakao da je zaokružena podrška za 12 istaknutih crnogorskih klubova, u skladu sa Zakonom o sportu.

"Iako je jedan od presudnih kriterijuma bio uspjeh iz prethodne godine ono što je Sutjeska uradila prošle sedmice, plasirajući se u drugo kolo Lige šampiona, ali i rezultati koje ova dva kluba u kontinuitetu ostvaruju, potvrđuje ispravnost odluke da ih dodatno podržimo“, naglasio je Janović.

Janović je dodao da će Ministarstvo biti podrška istaknutim klubovima u njihovim namjerama da Crnu Goru što bolje predstave na međunarodnim takmičenjima.

“Hvala Ministarstvu sporta i mladih i ministru Janoviću koji je prepoznao naš rad u Mornaru. Presrećni smo što smo ušli u 12 'veličanstvenih' klubova. Nadam se da će i drugi klubovi vidjeti primjer kako se radi u Mornaru, kao i u FK Sutjeska i da idu tim stopama, da dođemo na nivo koji želimo - da predstavljamo u regionu i Evropi, Crnu Goru i nas same", kazao je predsjednik KK Mornar Đorđije Pavićević.

“Važno je to što je Vlada Crne Gore opredijelila značajna sredstva za infrastrukturu u Nikšiću, a samo prisustvo premijera Duška Markovića na našim utakmicama potvrđuje ono do sada što smo radili. Sutjeska će nastaviti da radi. Ovo danas nam daje još veću satisfakciju, a na nama obaveza veća da napravimo još jedan dobar rezulat. Uradićemo sve - igrači, stručni štab, navijači - da napravimo iskorak u Ligi šampiona”, kazao je predsjednik FK Sutjeska Ranko Jovović.

Sastanku su prisustvovali direktor nikšićkog fudbalskog kluba Nikola Jovović i predsjednik Skupštine KK Mornar Igor Lukšić.

Bonus video: