Judo savez: Mi smo legitimni, iznenađeni smo odlukom Upravnog suda

Dva dana nakon što su se javnosti obratili predstavnici Džudo saveza, povodom odluke Upravnog suda da poništi odluku o brisanju te organizacije iz registra sportskih saveza, reagovali su čelnici Judo saveza
1425 pregleda 3 komentar(a)
Čelnici Judo saveza
Čelnici Judo saveza

Judo savez ili Džudo savez?

Ko je legitiman, a ko nije?

Dva dana nakon što su se javnosti obratili predstavnici Džudo saveza, povodom odluke Upravnog suda da poništi odluku o brisanju te organizacije iz registra sportskih saveza, reagovali su čelnici Judo saveza.

“Prema Zakonu o sportu samo jedan nacionalni savez može imati rješenje ministarstva i samo jedan nacionalni savez može biti priznat od Evropske i Svjetske džudo federacije. Mi imamo to rješenje, kao i priznanje Ministarstva sporta u kome stoji da je Andrija Čađenović jedini legitimni predsjednik. Ako druga strana ima ovakve dokumente, onda možemo da nastavimo polemiku. Ako nema - onda je svaka polemika o tome potpuno besmislena”, rekao je sportski direktor Judo saveza Srđan Mrvljević.

On je kazao da ga je odluka Upravnog suda iznenadila.

“Malo smo iznenađeni iz prostog razloga što znamo da je u prethodnom periodu Džudo savez imao brojne nepravilnosti, kršenje zakona, finansijske malverzacije zbog kojih mu je ukinuta pomoć države. Znamo da mu je i inspekcija zabranila rad. Iako nisam pravnik, moram da priznam da mi je jako čudno da Upravni sud i sudije, uzevši sve te činjenice u obzir, na neki način ovakvom presudom aminuju to što je radio bivši Džudo savez i tako dovedu u pitanje autoritet državnih institucija kao što su Ministarstvo sporta i inspekcija za sport”, rekao je Mrvaljević.

Bonus video: