DŽSCG: Ministarstvo sporta je dužno da Savezu vrati pravni subjektivitet

"Ta neformalna intersna grupacija, koja sebe još uvjek predstavlja kao Judo savez Crne Gore, želji da ospori rad i rezultate Džudo saveza Crne Gore koji ima skoro 60 godina dugu tradiciju", kaže se u saopštenju DŽSCG
1245 pregleda 2 komentar(a)
Predstavnici Džudo saveza Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Predstavnici Džudo saveza Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Nakon, kako je nevedano, "niza neistina iznesenih na pres konferenciji koju je organizovala grupa ljudi koja sebe još uvjek predstavlja kao Judo savez Crne Gore", saopštenjem se obratio Džudo savez Crne Gore.

"Nakon što smo čuli niz besmislenih izjava intersne grupacije, kojima je Ministarstvo sporta i mladih nezakonito i preko noći izdalo rješenje za jednokratnu upotrebu, a koje je formalno pravno, nakon presude Upravnog suda kojom se poništava rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija Crne Gore, postalo ništavno".

"Ta neformalna intersna grupacija, u želji da ospori rad i rezultate Džudo saveza Crne Gore koji ima skoro 60 godina dugu tradiciju, navodi niz besmislenih tvrdnji, pa čak komentarišu i dovode u pitanje presudu Upravnog suda, koja je obavezujuća i Ministarstvo sporta i mladih je dužno da po njoj postupi, tj da Džudo savezu Crne Gore vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez u džudo sportu".

"Navodi Srdjana Mrvaljevića, (takmičara koji u ubjeđenju da obavlja funkciju sportskog direktora, selektora itd.) da se čudi što Upravni sud nije vodio računa o nezakonitom radu Džudo saveza Crne Gore, su proizvoljne izjave koje imaju samo jedan cilj a to je, po njegovoj ustaljenoj praksi, obmanjivanje i dezinformisanje javnosti. Što se tiče izjave u kojoj ovaj takmičar pominje navodne finansijske malverzacije u savezu, isti će imati priliku da iznese sve činjenice sa kojima raspolaže u postupku, koji će savez pokrenuti po tom pitanju".

"Takođe, vezano za izjave kojima se iznosi da je Upravni sud pod prinudom donio presudu kojom je poništio rješenje o brisanju Džudo saveza Crne Gore, pozivamo nadležno državno tužilaštvo da sprovede postupak i ispita ko je i kakvu prinudu vršio na Upravni sud da donese meritornu presudu".

"Na kraju moramo da iznesemo da polemiku sa ovom ineresnom grupacijom oko legitimnosti, Džudo savez Crne Gore nije ni započeo niti će je nastavljati, iz prostog razloga jer je legitimnost saveza uređena Zakonom", kaže se u sopštenju Džudo saveza, koje je potpisao generalni sektretar Dragan Mrvaljević.

Bonus video: