Janović primio osvajače medalja u džiu-džicu

484 pregleda 1 komentar(a)
Džiu-džicu savez na prijemu kod ministra Janovića
Džiu-džicu savez na prijemu kod ministra Janovića

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je džiu-džicu reprezentativce, kao i rukovodstvo tog Saveza, povodom devet osvojenih medalja na Evropskom prvenstvu u Bukureštu . Crnogorski reprezentativci su osvojili dvije zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Tim povodom Janović je istakao da je Crna Gora jedina država u regionu koja na ovaj način vrednuje rezultate ostvarene u neolimpijskim sportovima.

,,Ministarstvo konstantno nagrađuje sportiste iz neolimpijskih sportova kako kroz stipendije ,tako i kroz premije za ostvarene sportske rezultate. Cilj nam je da prepoznamo uspjehe, ali i da podržimo njihov rad i dalji napredak. Među neolimpijcima prednjače džiu-džicu sportisti koji ostvaruju zavidne rezultate i time opravdavaju povjerenje koje smo im ukazali", kazao je ministar.

Iz Džiu-džicu saveza su se zahvalili ministru na kontinuiranoj podršci, kako u radu Saveza, tako i u premijama koje sportisti dobijaju za ostvarene rezultate, naglašavajući da je tradicionalno dobra saradnja sa Ministarstvom motiv više za njihov kvalitetan i uspješan rad.

Ministar je naposljetku poželio sreću sportistima na Svjetskom prvenstvu koje ih očekuje do kraja godine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza Ranko Vukotić, selektor Miloš Ašanin i sportisti: Stefan Vukotić, Filip Pešić, Lidija Caković, Dejan Vukčević, Vuk Dragutinović, Aleksandra Popović, Biljana Mitrović, Nikola Baštrica i Đorđe Klać.

Bonus video: