Hamiltonu pol pozicija na VN Njemačke

Vozač Mercedesa ostvario je najbrže vrijeme u današnjim kvalifikacijama, a najbrži krug izvozio je za 1:11,767 minuta.
563 pregleda 0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: BETA/AP
Luis Hamilton, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 27.07.2019. 18:09h

Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na Velioj nagradi Njemačke.

Vozač Mercedesa ostvario je najbrže vrijeme u današnjim kvalifikacijama, a najbrži krug izvozio je za 1:11,767 minuta.

Ovo je 87. pol pozicija Hamiltona u karijeri.

Nisu za Hamiltona kvalifikacije počele na najbolji način, ali je šampion pronašao ritam sredinom Q1 i nakon toga je sve išlo po planu.

Sa drugog mjesta krenuće Maks Ferštapen u Red Bulu, pošto je bio 0.346 sekundi sporiji, dok je treće vrijeme ostvario Valteri Botas iz Mercedesa, koji je zaostao za 0.362 sekundi.

Interesantno, Hamilton je prvi put u kvalifikacijama za Veliku nagradu Njemačke uspio da pobijedi timskog kolegu još od 2008. godine.

Sa četvrte pozicije u nedjelju će krenuti Pjer Gasli, a peti je bio Kimi Raikonen. Prvih deset kompletirali su Roman Grožan, Karlos Sainc, Serhio Perez, Niko Hilkenberg i Šarl Lekler.

Zbog problema sa bolidom (urbo punjačem), Sebastijan Fetel nije ni izašao na stazu u kvalifikacijama pa će na Hokenhajmu u nedjelju od 15.10 sati startovati sa 20. pozicije i za njega je ova trka, bez obzira kako je bude izvozio, praktično izgubljena.

Ovo je već drugi put ove sezone da Fetel ne uspijeva da završi kvalifikacije. U Austriji je takođe zbog problema sa bolidom morao da presjedi drugi dio kvalifikacija.

Bonus video: