PRIPREME ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Odbojkaška reprezentacija se okupila u Pljevljima, Gojko Ćuk stiže u četvrtak

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, na kojem će Crna Gora upisati prvi, istorijski nastup
744 pregleda 2 komentar(a)
Crnogorski odbojkaši, Foto: OSCG
Crnogorski odbojkaši, Foto: OSCG

U Pljevljima se juče okupila odbojkaška reprezentacija Crne Gore, koja je tako počela pripreme za istorijski, prvi nastup ne Evropskom prvenstvu.

Na prozivci u Pljevljima u dogovoru sa stučnim štabom nije bio jedino Gojko Ćuk, koji će se reprezentaciji priključiti u četvrtak 1. avgusta, saopšteno je iz OSCG.

Na okupljanju u Pljevljima bio je i Luka Šuljagić, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da se odazove pozivu selektora Veljka Bašića, ali je došao da pruži podršku saigračima.

Reprezentativce i stručni štab pozdravio je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i poželio im uspješan rad na pripremama.

U Pljevljima su se okupili:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić.

PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić.

SREDNJI BLOKERI: Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić.

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević.

LIBERO: Nikola Lakčević. Gojko Ćuk se pridružuje u četvrtak.

Naša selekcija u Pljevljima će trenirati do 9. avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Toga dana počinje posljednja faza priprema, koja će biti sprovedena u Verde Complexu u Podgorici, gdje će nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. Iran je bio učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu je 8. selekcija na svijetu. Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, a Crnom Gorom će odigrati nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verde Complexu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje - Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a rivali su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija.

Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.