Dame na kraju sedme, muškarci deveti

Ekipa u sastavu Ivona Petrić, Snežana Ćulafić, Andrea Bajović i Saša Vuletić, zaustavljena je u četvrtak u četvrtfinalu, porazom od Rumunije 3:0
481 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa šampionata Balkana
Detalj sa šampionata Balkana

Ženska stonoteniska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se domogne medalje na Balkanskom prvenstvu u Podgorici.

Ekipa u sastavu Ivona Petrić, Snežana Ćulafić, Andrea Bajović i Saša Vuletić, zaustavljena je u četvrtak u četvrtfinalu, porazom od Rumunije 3:0.

U borbama za konačan plasman, "crvene" su ostvarile dva poraza - protiv Rumunije 3:0 i protiv Italije 3:1, te su 45. Balkanski šampionat završile na 7. mjestu.

„Naše devojke i pored velike želje i zalaganja nisu uspjele da dobiju favorizovane ekipe Rumunije i Italije. Svakako iz ovih mečeva ćemo izvući pouke koje će nam dobro doći u daljem radu. Danas su momci bili uspješniji, pobijedili su dva meča, međutim za hvatanje priključka za kvalitetnijim selekcijama ćemo morati više i predanije raditi. Prije svega tu mislim na rad u klubovima, a svakako kasnije i u reprezentanivnim okupljanjima u vidu priprema kojima u narednom periodu i stremimo“, rekla je Mirjana Raičević, trener reprezentacije Crne Gore.

Naši seniori, Irfan Čekić, Filip Radulović, Alan Jašarović i Bojan Cubović, igrali su mečeve za plasman od 9. do 11. mjesta. Nakon dvije pobjede nad Kosovom i Albanijom po 3:0, zauzeli su 9. mjesto na konačnoj tabeli.

Titulu šampiona u ženskoj konkurenciji osvojila je Turska, u muškoj konkurenciji prva je biola Italija.

U petak počinje takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji i mješovitim parovima.

Treći takmičarski dan na Balkanskom prvenstvu u sportskom kompleksu „Verde“ počinje u devet časova.

Bonus video: