Čekićev uspješan povratak u reprezentaciju: Čast mi je da sam osvojio jedinu medalju

Čekić je bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Podgorici osvojio u konkurenciji muških dublova, u paru sa reprezentativcem Srbije, Stefanom Kostadinovićem
798 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Kostadinović i Irfan Čekić (desno)
Stefan Kostadinović i Irfan Čekić (desno)
Ažurirano: 05.08.2019. 10:30h

Povratnik u stonotenisku reprezentaciju Crne Gore, Irfan Čekić, kazao je da je zadovoljan što je osvojio je medalju na juče završenom seniorskom 45. Balkanskom prvenstvu, koje je održano u Podgorici, u sportskom kompleksu „Verde“.

To je, ujedno, bila je jedina medalja za Crnu Goru na ovom takmičenju, a Čekić je medalju osvojio u konkurenciji muških dublova, u paru sa reprezentativcem Srbije, Stefanom Kostadinovićem. Njih dvojica su u polufinalu izgubili od turskog para Gunduz i Jiginler (3:1).

„S obzirom na to da sam se tek vratio u reprezentaciju, čast mi je što sam uspio da osvojim jednu medalju za Crnu Goru, ovaj put i jednu, ali se nadam da ćemo u narednim godinama u punom sastavu biti još uspješniji“, rekao je Čekić.

Sredinom jula je objavljeno da je Čekić odlučio je da se nakon tri godine vrati u reprezentaciju Crne Gore, uz molbu i izvinjenje Upravnom odboru Stonoteniskog saveza Crne Gore.

Čekić je do odlaska iz nacionalnog tima 2016. godine bio najperspektivniji i najbolji crnogorski igrač, sa brojnim medaljama na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Bio je i olimpijski stipendista, u kojeg su Budućnost, Savez i COK uložili mnogo.

''Dosta su me sputavali, igraću za drugu državu", kazao je Čekić krajem septembra 2016. godine.

Kazao je i da je STSCG u njega uložio 500 eura od kada je Ratko Dedić postao predsjednik.

Čekić, ipak, nije igrao za drugu državu i nakon nepune tri godine je promijenio mišljenje.

"Savez je bio maksimalno korektan i samo je na njegovo odustajanje izdao jedno saopštenje sa svim činjenicama. Mi ni sada ne želimo da se vraćamo na to. Čekić je u razgovoru pokazao da je uvidio grešku i jasno je pokazao da je srećan što će opet bio dio tima u svojoj zemlji", kazao je sredinom jula Dedić.

Što se Balkanskog šampionata tiče, šansu za medalju u istoj konkurenciji muških dublova imali su i Filip Radulović i Alan Jašarović, koji su u četvrtfinalu poraženi od drugog turskog para - Gunduz i Sahin (3:0).

Ženska crnogorska reprezentacija je ekipno završila na sedmom mjestu, dok je muška ekipa bila deveta.

U pojedinačnom dijelu, samo je Filip Radulović uspio da se kvalifikuje u glavni žrijeb, nakon čega je, u prvom kolu nokaut faze, poražen od Jingenlera iz Turske - šampiona ovogodišnjeg Balkanskog prvenstva.

Reprezentacija Turske je dominirala u svim kategorijama - od mogućih sedam, Turska je osvojila čak šest zlatnih odličja, dok je jedini poraz zabilježila u muškom ekipnom finalu protiv Italije, uprkos vođstvu od 2:0.

„Balkanski šampionat ispunio je očekivanja gostiju, a domaćini su dobili samo riječi hvale za uslove u kojim je održano prvenstvo. Organizacija je od strane Balkanske stonoteniske unije ocijenjena sa najvisočijom ocjenom, što je dodatan podstrek Stonoteniskom savezu Crne Gore za potencijalne kandidature za organizaciju takmičenja pod okriljem Svjetske stonoteniske federacije (ITTF)“, navodi se u saopštenju STSCG.

Bonus video: