Sjutra kraj u Pljevljima, Bijelo Polje sljedeća stanica

Odbojkaši Crne Gore sjutra završavaju prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo
1133 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore i njihovi domaćini u “Milet bašti”
Odbojkaši Crne Gore i njihovi domaćini u “Milet bašti”

Odbojkaši Crne Gore danas završavaju prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo.

Nakon skoro dvije sedmice rada u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića sjutra napuštaju Pljevlja i sele se u Bijelo Polje, gdje će nastaviti sa radom.

Rad u Pljevljima je, ujedno bio i najteži dio priprema za istorijski nastup našeg nacionalnog tima u evropskoj eliti, jer je dobar dio morao da bude posvećen fizičkoj spremi igrača, naravno, uz tehničko-taktičke detalje koje je sprovodio selektor Bašić.

Pretposljednjeg dana priprema u Pljevljima reprezentaciju su posjetili predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

"Poučeni dobrim iskustvom od prošle godine, zbog više nego sjajnih uslova u Pljevljima odlučili smo da ponovo počnemo pripreme ovdje. U Sportskom centru „Ada“ imali smo više nego dobre uslove i ujedno su ljudi ovdje gostoprimljivi i ljubazni. Mi dobre navike ne mijenjamo", kazao je Pajković.

Golubović je poželio uspjeh reprezentaciji na predstojećem EP–u, uz nadu da će se ponovo vratiti u Pljevlja, dok je direktor Srednje stručne škole Miljan Mitrović organizovao ručak za našu reprezentaciju u “Milet bašti”, jednom od simbola plevaljske opštine.

Crnogorski odbojkaši će u Bijelom Polju trenirati do 24. avgusta. Nakon toga slijedi brušenje forme u Podgorici, gdje će Crna Gora odigrati i po dvije pripremne utakmice sa reprezentacijama Grčke i Irana, čiji je selektor naš proslavljeni trener Igor Kolaković. Pripreme i trening utakmice biće odrađeni u kompleksu “Verde”.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje - Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a rivali u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija.

Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Bonus video: