Marija želi normu za Tokio, Kristina za Svjetsko prvenstvo

Skoplje će u subotu i nedjelju biti domaćin ekipnog prvenstva Evrope – treća grupa, na kojem je najavljeno učešće 14 reprezentacija
822 pregleda 0 komentar(a)
Marija Vuković
Marija Vuković

Selektor atletske reprezentacije Osman Erović kazao je da od crnogorskih atletičara očekuje da na ekipnom prvenstvu Evrope u Skoplju pojedinačno budu na nivou svojih najboljih rezultata.

Skoplje će u subotu i nedjelju biti domaćin ekipnog prvenstva Evrope – treća grupa, na kojem je najavljeno učešće 14 reprezentacija.

Crnu Goru će predstavljati 26 atletičara – 16 u muškoj i deset u ženskoj Konkurenciji.

Erović je kazao da će crnogorska reprezentacija na prvenstvu nastupiti podmlađena i značajno oslabljena i da bi bio zadovoljan plasmanom među deset najboljih.

On je podsjetio da nije mogao da računa na višebojca Darka Pešića i sprinterke Kristinu Dubak i Saru Ratknić.

“Od naših takmičara očekujem da daju svoj maksimum i budu na nivou svojih najboljih rezultata. Ekipa je podmlađena, ali imamo i iskusnih i provjerenih takmičara, koji treba da ponesu glavni teret i osvoje što više bodova. Hendikep je i što se takmičenje održava na kraju sezone, ranije je to bilo krajem juna“, rekao je Erović agenciji MINA.

On je istakao da najviše očekuje od bacača diska Danijela Furtule i Tomaša Đurovića u kugli u muškoj, odnosno Marije Vuković, Slađane Perunović, Kristine Rakočević i Ljiljane Matović u ženskoj konkurenciji.

Nekadašnja juniorska šampionka svijeta u bacanju diska, Kristina Rakočević kazala je da joj je u Skoplju cilj što bolji plasman i osvajanje što više bodova za reprezentaciju.

„Želim da pomognem da ostvarimo što bolji rezultat i plasman. Potrudiću se da do 1. septembra ispunim normu za Svjetsko prvenstvo, ali neću biti razočarana i ukoliko to ne uspijem“, rekla je Rakočević.

Crnogorska predstavnica u skoku u vis, Marija Vuković kazala je da je plasmanom na šampionat svijeta ispunila jedan od ciljeva za ovu sezonu.

„Želja mi je da osvojim što više bodova i pomognem da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da ću to i pored povrede uspjeti. Ispunila sam normu za SP, sada je cilj 196 centimetara i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću zaliječiti povredu i ispuniti normu za Tokio“, kazala je Vuković.

Skoplje je prilika za popravljanje ličnih rekorda smatra Ljliljana Matović, koja će se takmičiti u više disciplina.

„Želim da u Skoplju dam svoj maksimum. Nadam se da ćemo svi biti na nivou ličnih rekorda i da ćemo ostvariti dobar rezultat u generalnom plasmanu. Dosta takmičara je otkazalo, malo smo lošiji nego ranijih godina, ali borićemo se“, rekla je Matović.

Bonus video: