Američki san: Spavao na ulici da bi stigao do NFL lige

Neko do vrha dođe zaobilaznim putem, što je i uobičajena pojava, ali je prića Dejmona Šihija-Đuzepija zaista filmska
1960 pregleda 0 komentar(a)
Šihi postiže tačdaun, Foto: AP
Šihi postiže tačdaun, Foto: AP
Ažurirano: 09.08.2019. 18:18h

NFL liga generiše ogroman novac, zvijezde američkog fudbala su među najplaćenijim sportistima svijeta, prate ih često sjaj i glamur...

Neko do vrha dođe zaobilaznim putem, što je i uobičajena pojava, ali je prića Dejmona Šihija-Đuzepija zaista filmska...

Šihi je do prije samo sedam dana spavao na ulici, plažama, praonicama... gdje god je stigao, imao je samo dva ranca i 200 dolara u džepu.

Posljednji cent je dao da bi platio članarinu za kamp NFL trenera Pita Bomarita, kako bi dobio posljednju šansu da se izbori za ugovor sa nekim od klubova.

Igrao je na koledžu za Feniks, i to uspješno, ali ponude nije bilo... Išao je zatim od kampa do kampa, trenirao sam, trošio novac i u aprilu, kada se obreo u Majamiju, shvatio da mora da odluči - ili će da odustane, ili će da sve što mu je ostalo potroši na pripreme.

Od tada je počeo se snalazi za život, bukvalno nije imao gdje da spava, ali nije odustao.

Sreća ga je pogledala u posljednji čas. Kada je uplatio posljednjih 200 dolara na kampu u Majamiju našao se Alonso Hajsmit, potpredsjednik Klivlend Braunsa, koji je sa tribina gledao trening.

Šihi, valjda svjestan da je "sad ili nikad", pokazao se u najboljem svijetlu, pa je dobio poziv da ode u gradić Berea u Ohaju, gdje je sjedište Braunsa.

Pozajmio je novac od majke za put, stigao na vrijeme i dočekao svojih pet minuta.

Ušao je u sastav za predsezonske mečeve i u prvom, protiv Vašingtona, stigao do prvog tačdauna, na oduševljenje saigrača, navijača, trenera...

Zvuči kao američki san...

Bonus video: