ODBOJKA

Lakčević iduće sezone u Vojvodini

Nakon dvije godine, libero naše odbojkaške reprezentacije napustio Rumuniju
797 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Lakčević
Nikola Lakčević

Crnogorski odbojkaš Nikola Lakčević karijeru će nastaviti u Vojvodini. Libero naše reprezentacije je sa novosadskim klubom potpisao ugovor do kraja sezone.

"Polako sklapamo mozaik, neophodan za ispunjenje naših sportskih ciljeva, posebno onih evropskih. Lakčević ima iza sebe dosta jakih međunarodnih utakmica, reprezentatativnog iskustva i treba svojim kvalitetom i energijom da doprinese igri i pomogne ekipi", istakao je sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan, koji je prije nekoliko godina bio selektor Crne Gore i radio sa Lakčevićem u reprezentaciji, kao i u Budvanskoj rivijeri, koju je Boškan, takođe, vodio.

Prije Lakčevića, u Vojvodinu su ljetos, između ostalih, stigli i bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji primač Budvanske rivijere, Budvanin Miloš Nikić, te tehničar Neđeljko Radović, koji je prvi dio prošle sezone proveo u Jedinstvu iz Bijelog Polja.

Lakčević u Novi Sad dolazi iz Rumunije, gdje je igrao u protekle dvije sezone, prvo za Steauu, a onda i prošle sezone za Dinamo Bukurešt, sa kojim je zauzeo četvrto mjesto u prvenstvu.

Najbolji crnogorski odbojkaš 2016. godine je karijeru počeo u Studentskom centru, nakon čega je igrao za dva najbolja crnogorska kluba, Budućnost i Budvansku rivijeru.

Lakčević se sa reprezentacijom Crne Gore priprema za debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.