Valin prijeti Fjuriju: Možeš sve da izgubiš

Kralj Cigana se ne uzbuđuje, ali se ozbiljno priprema za duel sa Šveđaninom, jer se zagrijava za revanš sa Diontejom Vajlderom
2915 pregleda 0 komentar(a)
Tajson Fjuri u junskom meču sa Tomom Švarcom, Foto: Beta/AP
Tajson Fjuri u junskom meču sa Tomom Švarcom, Foto: Beta/AP

Dok se priprema za revanš sa Diontejom Vajlderom, u kojem želi da ispravi nepravdu, jer je meč završen remijem, Tajson Fjuri se zagrijava sa manje cijenjenim bokserima.

U junu je nokautom u 2. rundi savladao do tada neporaženog Toma Švarca, a 14. septembra ga čeka još jedan borac koji ima savršen skor, Oto Valin.

U pitanju je 28-godišnji Šveđanin, koji ima 20 pobjeda, od čega 13 nokautom. Borac iz Sundsvala, koji ima kontragard, prijeti Kralju Cigana.

„Znam da sam autsajder u ovoj borbi, ali sam spreman za šansu i zgrabiću je s obje ruke. Svako može da dobije batine, pogotovo u teškoj kategoriji. Sviđa mi se pozicija u kojoj sam, jer mogu sve da dobijem, a Tajson sve da izgubi”, rekao je Valin.

Fjuri ozbiljno pristupa duelu koji bi trebalo da bude pretposljednja provjera pred obračun sa Vajlderom.

„Oto Valin je svjetski borac i visok, što mi odgovara pred duel sa Vajlderom. Takođe je i kontraš, što sa sobom nosi prepreke, ali ću biti potpuno fokusiran, jer moram da pobijedim, kako bi se revanš sa Vajlderom održao”, rekao je Fjuri.

Čovjek koji je prekinuo dominaciju Vladimira Klička smatra da se revanš sa Bronzanim bombarderom neće održati 22. februara sljedeće godine, jer Amerikanca 9. novembra čeka novi duel sa Luisom Ortisom, kojeg je u martu prošle godine savladao nokautom u 10. rundi.

„Nakon meča sa Ortisom, Vajlder neće biti spreman za novi duel u februaru. Zato ću se, nakon što pobijedim Valina, boriti u decembru u Engleskoj”, poručio je Fjuri.

Bonus video: